La Festa del Trinxat de Puigcerdà celebra 25 anys

Les autoritats assistents a la festa del trinxat amb alguns cuiners

Dissabte 29 de febrer al Poliesportiu de Puigcerdà es va celebrar amb molta participació la Festa del Trinxat, que enguany arribava al seu 25è. aniversari. Més d’un miler de persones van degustar aquest plat tradicional de la Cerdanya i del Pirineu i altres menges tradicionals de l’hivern a muntanya: embotits, caneló de carn, amanida i bacallà, amb pastís i iogurt. Tot cuinat pel conjunt dels Restaurants i amb productes de proximitat de botigues i queviures cerdans.

L’amfitrió de la festa va ser l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira Brosel, i hi van participar altres alcaldes i autoritats de la Cerdanya, l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, i els consellers d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, i de Justícia, Ester Capella, així com el President de la Diputació de Girona i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, entre d’altres.

La  Festa  del  Trinxat  l’organitza  l’Ajuntament  de  Puigcerdà  i  el  Patronat  Municipal  de Turisme, amb la col·laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. Els ingredients d’aquest plat originari del Pirineu són patata, col d’hivern trinxades (d’aquí el nom), amb porc salat o cansalada o botifarra, i per assaonar oli d’oliva i all.

El cartell anunciador de la festa d’enguany és obra de l’artista local Miquel Rossell.

TOTES LES NOTÍCIES