La Festa del Nòrdic pretén apropar la cota 2000 de Naturlàndia a la parròquia

La parròquia de Sant Julià de Lòria acollirà aquest cap de setmana, 17 i 18 de febrer, la primera edició de la Festa del Nòrdic. Un esdeveniment que pretén aglutinar en un sol cap de setmana les activitats esportives de neu més importants que se celebren al poble lauredià: la marxa Andorra Fons i l’Skicross. A més, per potenciar la primera posada en marxa de la iniciativa també s’han preparat dues noves competicions: una biatló amb proves de tir per grups i una raquetada popular pensada perquè els familiars i amics que ho vulguin puguin acompanyar els participants a la marxa Andorra Fons. Totes les proves es realitzaran a la cota 2000 de Naturlàndia, però per tal d’apropar les competicions a la gent de la parròquia tant la inauguració com la cloenda de la primera edició de la Festa del Nòrdic es faran a la plaça de la Germandat, amb una xocolatada i una arrossada popular.

Amb la voluntat i l’objectiu d’unir en un sol cap de setmana les activitats esportives de neu més importants que se celebren a la parròquia laurediana, ha nascut la Festa del Nòrdic. Un esdeveniment que se celebrarà aquest proper cap de setmana, 17 i 18 de febrer, i sota el seu paraigües es desenvoluparà la 3a edició de l’Skicross, el dissabte al matí, i la 28a edició de la marxa Andorra Fons, diumenge. “L’important és que aquesta primera edició de la Festa del Nòrdic serveixi per tenir-ne una segona, una tercera… la voluntat és consolidar-la i repetir-la cada any”, ha expressat el conseller d’Esports de Sant Julià de Lòria, Pere Pràxedes.

A més, Pràxedes ha ressaltat que la festa també ha de servir per apropar les cotes més altes de Naturlàndia a la parròquia, ja que totes les activitats esportives es desenvoluparan a la cota 2000, però tant la inauguració com la cloenda es faran a la plaça de la Germandat. Durant aquests dos actes, on es farà l’entrega dels premis als guanyadors de les proves esportives, també es realitzarà una xocolatada popular i una arrossada, obertes a tothom. “Volem tenir l’ambient de neu a la cota 900”, ha dit el conseller d’Esports.

Per tal de potenciar la festa, també s’han preparat dues noves competicions: una biatló amb proves de tir per grups i una raquetada popular pensada perquè els familiars i amics que ho vulguin puguin acompanyar els participants a la marxa Andorra Fons. La primera activitat es farà el dissabte a partir de les onze del matí i la segona el diumenge a partir de dos quarts de deu. Les inscripcions per a totes les activitats estaran obertes fins divendres i es poden fer a la web de Naturlàndia. “Popularitzar l’esquí de fons” també és un dels objectius per tirar endavant la Festa del Nòrdic, segons ha explicat el membre del NEC La Rabassa, Gaspar Pellicer. Pellicer també ha indicat que el fet d’unir diverses activitats en un sol cap de setmana també fa que els participants que siguin forans puguin gaudir de diverses activitats i no només d’una sola cursa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.