La Federació mundial de professions immobiliàries proposa a Andorra ‘obrir-se’ a nous mercats

immobiliariaEl president de la Federació internacional de professions immobiliàries (FIABCI), Flávio Gonzaga, ha visitat aquest dimecres el Principat per signar un acord de col·laboració amb l’entitat homòloga FIABCI Andorra. L’objectiu és que els professionals del sector que formen part d’aquestes organitzacions puguin estar ‘interconnectats’ i es desenvolupin contactes per buscar clients i col·laborar en projectes, segons han explicat els responsables de la federació a Andorra i a Espanya, Jordi Galobardas i Ramon Riera, respectivament. Gonzaga ha assenyalat que les oportunitats nacionals al Principat són petites per les dimensions del país però ha instat a cercar projectes i clients en l’àmbit internacional. Tenint en compte que el mercat immobiliari depèn molt de la inversió espanyola i francesa, el president mundial de la FIABCI ha recomanat impulsar ‘mesures per atraure altres inversions amb més possibilitats’, com pot ser el mercat xinès.

Flávio Gonzaga ha manifestat que cal ‘obrir-se i ensenyar-se fora’ i que molts xinesos busquen venir a Europa per l’estabilitat, el nivell de vida i la formació per als fills, però també ha admès que països com França i el Regne Unit han pres la davantera en aquest mercat. Tot i així, ha instat a ‘atraure el turisme i després vindrà el comprador immobiliari’.

El conveni signat aquest dimecres entre la FIABCI d’Andorra i la Federació internacional ha de permetre als seus membres compartir informacions, contactes i projectes per poder arribar a establir negocis. A través d’aquests contactes internacionals, cal ‘saber vendre’ el país per atraure inversions immobiliàries, com ha apuntat Gonzaga.

Paral·lelament, s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’AGIA, com a membre principal de la FIABCI, i el Col·legi d’API de Catalunya. Tenint en compte la bona entesa entre ambdues entitats, ha manifestat el president de l’AGIA, Joan Carles Camp, es tracta d”aprofundir en la relació’ per captar clients de Catalunya que vinguin a Andorra i a la inversa.

Amb aquests acords, ha apuntat Camp, es vol ‘agilitzar el sector immobiliari’ buscant nínxols de mercat a Catalunya o a l’exterior. Per la seva part, el president del col·legi d’API, Joan Ollé, ha considerat que aquests convenis poden contribuir a generar sinèrgies i economies d’escala per desenvolupar projectes per als associats i col·legiats.

En aquest sentit, Ollé ha destacat la força de l’AGIA com a membre principal de la Federació a Andorra i ha demanat que la FIABCI funcioni com a ‘nexe de connexió’ amb els agents immobiliaris de tot el món per buscar oportunitats internacionals.

Per a fer-ho, però, des de l’AGIA han apuntat que caldria ‘agilitzar’ i fer ‘més ràpid’ el contacte amb altres membres de la FIABCI d’altres països aprofitant les noves tecnologies.