En la seva sisena edició, la Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha tornat a valorar de manera molt satisfactòria un projecte que fa dos anys ja va ser finalista dels premis. La jornada de Graduació de Neu és una trobada entre totes les escoles del programa EBE per graduar els alumnes de 4t de primària que hagin participat en el programa, en la qual es treballen totes les activitats del mateix amb un caire lúdic-competitiu.
 
La jornada, que s’ha estrenat aquest any, també s’emmarca dins dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Va constar de dues jornades el mes d’abril a La Molina i Baqueira Beret, on els alumnes van demostrar les habilitats adquirides al llarg de les diferents sessions realitzades en esquí alpí, esquí de fons i snowboard.
 
La Graduació de Neu ha acabat en quart lloc, amb 247 punts. Per davant, formant el podi, han acabat els Estats Units (252), Suècia (254) i Finlàndia (265). El país nòrdic ha revalidat la victòria aconseguida el 2016, mitjançant el programa Snow Moves!, que abraça més de 12.000 nens.
 
La quarta posició de la Graduació de Neu és, sens dubte, un reconeixement d’alt prestigi que situa la promoció dels esports de neu a Catalunya en la primera línia internacional. En aquests SnowKidz Award, el projecte català ha superat Andorra, Japó, Canadà i Brasil, els altres països finalistes.
 
Cinc anys d’un projecte consolidat al Pirineu
 
La Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament, com a impulsors, amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els Consells Esportius de l’Alt Pirineu i Aran, les estacions d’esquí (Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya i Mancomunitat d’Esquí Nòrdic), els Consells Comarcals, la Diputació de Lleida i el Conselh Generau d’Aran com a col·laboradors, fan possible un programa Esport Blanc Escolar que enguany, en la cinquena edició, ha arribat a totes les escoles públiques del Pirineu amb la previsió que en el proper curs s’hi puguin incorporar les escoles concertades del Pirineu i Aran.
 
Emmarcat en el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya, el programa té l’objectiu impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil de 3r i 4t de primària, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L’altra finalitat és educar mitjançant l’esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d’ensenyament i dels tècnics d’esport.
 
En el conjunt del Pirineu català, el programa ha beneficiat aquest curs un total de 2.075 alumnes (1.098 de tercer de primària, i 977, de quart) de 50 centres educatius -13 ZER’s i 37 escoles- de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès i Val d’Aran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada