discapacitatsLa Federació Andorrana d’Associacions de persones amb Discapacitat (FAAD) demana que es reservin un 7% de places en l’oferta pública de treball per a les persones que integren el col·lectiu per millorar-ne la inclusió a la societat. Aquesta és una de les reivindicacions que recullen en el manifest que han fet públic aquest dimarts coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les persones amb discapacitat.

La Federació reclama en un manifest diversos aspectes encaminats a millorar la inclusió del col·lectiu en la societat i a eliminar la discriminació que encara pateixen. Així, un dels punts destacats és la demanda que en les ofertes d’ocupació pública es reservi una quota no inferior al 7% de les vacants per ser cobertes entre les persones amb discapacitat, sempre que superin els processos selectius i acreditin la seva discapacitat i la compatibilitat amb l’exercici de les tasques, de manera que progressivament s’arribi al 2% dels efectius totals en cada administració pública o parapública.

Així mateix, es proposa que la reserva del mínim del 7% es realitzi de tal forma que, almenys el 2% de les places ofertes ho siguin per ser cobertes per a persones que acreditin discapacitat intel·lectual i la resta de places siguin per a persones que acreditin qualsevol altre tipus de discapacitat.

Des de la FAAD també es demana que es potenciï el dret dels infants a l’educació inclusiva en escoles ordinàries, amb el suport necessari tant en primària com en secundària, eliminant l’aula estable que ‘no té res d’integradora i és una segregació en tota regla’. De fet, les peticions de la Federació van en la direcció de potenciar l’autonomia i la independència de les persones amb diversitat funcional dins de les seves possibilitats.

En definitiva, les demandes del col·lectiu van encaminades a reclamar l’adopció de les mesures apropiades per assegurar a les persones amb diversitat funcional, amb igualtat de condicions amb la resta, l’accés a l’entorn físic, el transport, la informació i les comunicacions i altres serveis i instal·lacions obertes al públic o d’ús social.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada