La Federació de Ciclisme creu que incloure els controls d’alcoholèmia als ciclistes en la modificació del codi de circulació no hauria de ser una prioritat. El Govern vol impulsar aquest canvi per equiparar els drets i deures de tots els ocupants de les carreteres. El sector ciclista aposta per actualitzar la normativa i equiparar-la a la dels països de l’entorn.
La modificació del codi de circulació perquè els ciclistes hagin de sotmetre’s a controls d’alcoholèmia no satisfà el sector. La direcció de la Federació de Ciclisme considera que és un element a incloure en el nou projecte de llei, però que no ha de ser la prioritat.

Consideren que cal apostar per actualitzar una normativa obsoleta i que no té en compte aspectes importants com la seguretat, tant dels ciclistes com dels vehicles que interactuen amb ells a les carreteres. Per això, des de fa anys demanen al Govern que impulsi canvis com l’obligatorietat del casc o que els ciclistes puguin circular en grup com permeten altres legislacions.

L’executiu, per la seva banda, ha reiterat la necessitat de millorar la normativa arran de l’augment de la pràctica del ciclisme. Uns canvis que han de permetre equiparar els drets i deures de tots els ocupants de les carreteres, segons ha assegurat el ministre de Turisme Francesc Camp.

L’objectiu del Govern és aprovar el nou projecte de llei en les properes setmanes perquè pugui entrar a tràmit parlamentari en el proper període de sessions.

7 comentaris

  1. Primeeer que respectin els codis de circulacio semaforos, stop, cedas etc. etc..
    Despres ja parlarem lo de ana amb grup que si tantes ganes tenen de fer bici mentres charlen que vaigin al gimnas a les bicletes estatiques y alla podran charra tan com volen sense preocuparse de res

  2. El dia de la volta estava escoltant al comentarista que deia que s’havia de conscienciar des de les escoles.
    Doncs això ja es fa Sr i la meva filla de 5a em diu: mama, perquè passen les bicicletes si el semàfor està en vermell????

  3. Ja segur que nosaltres ciclustes gastem l asfalt com el automobilistes. Quina pena de comentari impostos per tontos tambe no

    1. Per als tontos com dius tu no, per als ciclistes, i ja que voleu que us considerin com a vehicle respecteu el codi de circulació, els semàfors, continuas, canvis de sentit…. si ens multen als que anem amb cotxe i moto als ciclistes també

  4. Que paguin impostos també i que tinguin matrícula i seguro. Tots som iguals a la carretera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada