La Federació confirma la participació de la selecció Junior d’handbol a l’IHF Trophy a Pristina, Kosovo

La selecció andorrana d'handbol júnior fent pinya
La selecció andorrana d’handbol júnior (FAH)

La principal competició intercontinental dels països emergents d’handbol, en categoria sub 21, torna amb la participació de la selecció andorrana, deu anys després del seu debut a Andorra, quan es va classificar en 4a posició. La primera fase classificatòria per a l’IHF Trophy emmarca Andorra en el grup de països europeus com Kosovo, Malta, Bulgària i Regne Unit, que buscaran el seu passi a la fase intercontinental.

David Aguilar agafa les regnes de l’equip sub21, amb un grup combinat entre els juvenils de l’Handbol Club Serradells i els ja iniciats juniors que actualment competeixen en lligues foranes i que ja tenen una certa experiència internacional a les ordres d’Aguilar. En aquest sentit, el seleccionador confia que la participació de l’equip junior és el primer pas per a seguir modelant la base i consolidar el futur de l’handbol a Andorra.

L’equip es desplaçarà a Kosovo el pròxim dilluns dia 10 i debutarà el dimarts 11 d’octubre davant de la selecció de Malta a les 14h00. Els andorrans disposaran d’un dia de descans, abans de trobar-se de cara a l’equip amfitrió, el dijous, a les 18h00.

Divendres i dissabte, els tricolors encaren la recta final del torneig amb les seleccions de Bulgària i Gran Bretanya. Tot i la 4a posició assolida per Andorra l’any 2013, Aguilar no es posa barreres i confia que l’equip Junior tindrà una bona presència entre els participants tot i l’elevat nivell físic de les altres seleccions. “Alguns jugadors ja han debutat amb l’absoluta i comencen a tenir experiència en competició internacional.” Pel que fa als equips, “ens enfrontem a equips de molta alçada i haurem de plantejar els partits amb molt ritme i molta tensió defensiva.”

 

Horaris

Malta – Andorra 14h00
Kosovo – Andorra 18h00
Andorra – Bulgària 16h00
Andorra – Gran Bretanya 14h00

TOTES LES NOTÍCIES