La fauna i la flora, protagonistes del XVII Concurs d’escultures de neu del Pas de la Casa

Un escultor treballa amb un bloc de neu

El Pas de la Casa acollirà del divendres 14 al diumenge 16 de febrer, la dissetena edició del Concurs d’escultures monumentals sobre neu que organitza un any més el Comú d’Encamp. La temàtica escollida son la fauna i la flora i el certamen segueix amb l’objectiu d’aportar un atractiu turístic a la població encampadana i sobretot, de sensibilitzar el públic sobre aquesta forma d’expressió artística.

Enguany hi participaran 19 equips organitzats en parelles amb la possibilitat de comptar amb l’ajuda d’un suplent. Els equips d’enguany es reparteixen en 15 de professionals i quatre d’estudiants.

El modelatge de les obres començarà el divendres a partir de les deu del matí i s’allargarà fins al diumenge a les dotze del migdia. Els escultors tindran com a únic material permès el bloc en si mateix i hauran d’aprofitar al màxim la seva massa i el seu volum.

El jurat procedirà a la valoració de les escultures tenint en compte la creativitat però també la tècnica i la coherència de les propostes. Els participants professionals optaran a uns premis valorats en 1.000, 700 i 500 euros. Els estudiants, per a la seva part, competiran per imports de 500, 200 i 100 euros. A més, s’atorgaran dues mencions especials d’excel·lència. El Comú atorgarà la d’Andorra i la del públic, la qual serà definida pel vot popular.

Amb motiu del Concurs d’escultures de neu del Pas de la Casa, els carrers Pere d’Urg I Comtes de Foix restaran tancats a la circulació de vehicles. La incidència en el trànsit es preveu mínima, ja que es desviarà la circulació pels carrers adjacents.

TOTES LES NOTÍCIES