La família Sucarana cedirà un any més les parcel·les per als horts socials de la gent gran

La família Sucarana, propietària dels terrenys que des de fa deu anys cedeix per a l’ús dels horts socials per a la gent gran, ha comunicat que els cedirà un any més. Després d’anunciar a la corporació, el passat mes de març, que volia recuperar els seus terrenys, la família Sucarana ha decidit posposar-ho i per tant els padrins d’Escaldes-Engordany podran gaudir d’aquestes parcel·les un any més. La cònsol major de la parròquia, Trini Marin, s’ha mostrat molt agraïda per la decisió de la família i ha assegurat que durant aquest any es continuarà buscant una alternativa per a la temporada del 2014.

Ja fa deu anys que la família Sucarana cedeix els seus terrenys al Comú d’Escaldes-Engordany perquè aquest els ofereixi als padrins de la parròquia en el marc de la iniciativa d’horts socials que pretén afavorir que la gent gran se socialitzi i faci activitats. Les vint parcel·les s’ocupen per padrins i se’n cedeix una a la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Aquest mes de març, però, la família propietària dels terrenys ja va avisar a la corporació que volia recuperar aquest espai i que per tant de cara a la temporada del 2013 no cedirien els horts per a la gent gran. La corporació va començar a buscar una alternativa perquè la gent gran no es quedés sense poder fer aquesta activitat, però encara no havia trobat un espai adequat.

Finalment, la família Sucarana ha informat que ha decidit cedir els horts un any més. Tal com ha explicat la cònsol major, Trini Marin, ‘de moment no han de fer cap actuació’ als terrenys i per tant han decidit cedir-los una vegada més fins al mes d’octubre, també de manera gratuïta, com havien fet fins ara.

La cònsol s’ha mostrat molt agraïda per aquesta decisió de la família i ha indicat que durant aquest any la corporació continuarà treballant per buscar una alternativa per a la temporada del 2014. Tot i així ha reconegut que no és una tasca fàcil perquè ‘a Escaldes tampoc tenim molts terrenys plans i de fàcil accés per a la gent gran’.

TOTES LES NOTÍCIES