pujol

La família Pujol, diners i Andorra. Aquest còctel de termes apareix cada vegada més perfectament combinat. Les recerques iniciades després de les denúncies realitzades per Victoria Álvarez, exnúvia de Jordi Pujol Ferrusola -fill major de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol-, no tenen fi i segueixen aportant dades sorprenents, segons publica avui el diari El Mundo.

Les informacions obtingudes pels investigadors sempre acaben en una mateixa destinació: comptes bancaris en paradisos fiscals. Segons van explicar a El Mundo fonts de la recerca, s’han multiplicat els rastres de titulars de comptes bancaris a Andorra pertanyents a la família de l’ex president de la Generalitat.

Aquest diari ha tingut accés a informes que relacionen comptes al país andorrà amb membres de la família Pujol que fins ara no estaven relacionats amb les recerques al Principat. Segons aquests informes, almenys fins a 2011 Marta Ferrusola (esposa de Jordi Pujol) i els seus fills Marta, Mireia, Pere i Oleguer comptaven amb comptes en la Banca Privada d’Andorra. En elles van fer fins a 11 ingressos en un sol mes, en el Nadal de 2010, per valor de 3,4 milions d’euros.

Els ingressos realitzats a Andorra per la família Pujol es van produir al marge dels moviments econòmics estratosfèrics de Jordi Pujol júnior, que les perquisicions iniciades després de les denúncies del seu exnúvia xifren ja en 55 milions d’euros.

Com va publicar El Mundo dijous passat, Hisenda i la Policia Nacional creuen que aquesta va ser la quantitat de diners que va acabar o va procedir de paradisos fiscals com Suïssa, Luxemburg, Liechtenstein o la pròpia Andorra.

Ara, fruit d’aquestes mateixes recerques, apareixen comptes a Andorra dels seus germans i de la seva mare en les quals, en amb prou feines un mes, es van ingressar més de 3,4 milions d’euros en successives quantitats en dues divises: euros i dòlars.

Les dades als quals ha tingut accés aquest periòdic descriuen ingressos en aquests comptes realitzats entre desembre de 2010 i gener de 2011. El primer d’ells es va concretar el 9 de desembre i l’últim, el 4 de gener.

El primer es va realitzar en el compte de Marta Pujol, el 9 de desembre de 2010. La quantitat: 630.000 dòlars (una mica més de 463.000 euros). El segon, en el mateix compte, va anar de 2.097 dòlars (una mica més d’1.500 euros), el 14 de desembre d’aquest any.

L’endemà es van produir tres ingressos, dos d’ells en el compte de Mireia Pujol. El primer, de 285.459,36 euros i el segon, d’1.015.578,65 dòlars (uns 747.000 euros). El seu germà Pere també va ingressar aquest dia 410.000 euros.

El següent ingrés es va produir el 28 de desembre d’aquest mateix any i també en el compte de Pere. És de 96.000 dòlars (una mica més de 70.000 euros). L’endemà passat, el 30 de desembre, el seu germà Oleguer també va tenir un ingrés en el seu compte andorrà de 828.213,59 dòlars (una mica més de 609.000 euros).

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada