La família Pujol hauria arribat a moure a Andorra uns 200 milions d’euros, segons reflecteix la informació de la comissió rogatòria tramesa des del Principat. La unitat de delinqüència econòmica i fiscal ha definit l’operatiu dels Pujol a Andorra com a propi “d’organitzacions criminals consolidades”, segons ho ha transcrit el web “El Español”, que ha publicat els extractes dels comptes bancaris de la família al Principat.

De la ingent documentació que des d’Andorra es va remetre al jutjat d’instrucció número 5 de l’audiència espanyola, es desprèn que l’expresident de la Generalitat i els seus fills van arribar a moure fins a 200 milions d’euros només a Andorra. Els fons entraven en els dipòsits bancaris dels Pujol a Andorra, o en efectiu o mitjançant transferències d’empresaris amb interessos a Catalunya. Tot seguit, el fill gran de l’expresident català, Jordi Pujol Ferrusola, s’encarregava de la distribució i gestió dels fons.

Una part es destinava a inversions en productes financeres o en empreses, com Terra o Repsol, i l’altra, a la participació en diversos negocis a països com l’Argentina o Mèxic. Segons es desprèn de la documentació enviada des d’Andorra, el titular real dels diners sempre va ser Jordi Pujol Soley.

L’operativa dels Pujol a Andorra ha estat descrita per la UDEF, la unitat contra el crim financer espanyola, com a pròpia d'”organitzacions criminals consolidades”. L’organisme també mostra la consternació per la magnitud dels fons trobats a Andorra i no dubta a qualificar els Pujol com “una de les famílies més riques d’Espanya”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada