La FAM i Vallnord – Pal Arinsal organitzen la Copa del Món ISMF, Comapedrosa Andorra

La Federació Andorrana de Muntanyisme celebra l’11a edició de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya al Principat. Vallnord – Pal Arinsal acollirà per 9a vegada l’esdeveniment que tindrà lloc els propers 25 i 26 de gener del 2020 al sector d’Arinsal. La Comapedrosa Andorra World Cup, amb una identitat dinàmica i moderna que reflexa l’esperit de l’esdeveniment, rep aquest nom ja que una de les proves es durà a terme dins de l’entorn del Parc Natural Comunal del Comapedrosa.

 

La Comapedrosa Andorra realitzarà les dues proves a Arinsal, contribuint a la millora de la logística, a la preparació de la cursa i el seu funcionament. A més, per als esportistes suposa un avantatge pel que fa la ubicació ja que es minimitzen els trasllats i s’agilitza l’accés a pistes, a més de ser un poble amb una gran capacitat a nivell d’hotels, restauració i ambient. La Individual Comapedrosa tindrà lloc dissabte 25 de gener i la Vertical Arinsal se celebrarà al dia següent. Aquesta és la segona etapa de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, que arrencarà a França el 20 de desembre de 2019 i posarà punt final el 2 d’abril de 2020 a Itàlia. Està previst que les curses siguin retransmeses a través de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA) i en streaming a la pàgina web de Comapedrosa Andorra i Vallnord – Pal Arinsal.

 

INDIVIDUAL COMAPEDROSA

La prova inaugural d’aquesta Copa del Món a Andorra es caracteritza per ser la cursa més dura d’aquesta etapa i es durà a terme entorn al Parc Natural Comunal del Comapedrosa, una cursa que arribarà fins als 2.942 metres d’altitud, el pic més alt d’Andorra i 1.850 metres de desnivell. Part d’aquest itinerari és el mateix que es realitza amb la Copa del Món Skyrace Comapedrosa a l’estiu.

 

VERTICAL ARINSAL

Al dia següent, el 26 de gener la competició es traslladarà a la pista d’esquí de Les Marrades amb un recorregut de 740 metres de desnivell i caracteritzada per ser l’afavorida dels corredors millor posicionats del món. La prova vertical es realitza íntegrament a la pista d’esquí per permetre als esportistes mantenir un nivell d’intensitat màxim sense que es generi cap interferència durant la progressió.

 

Els itineraris de les dues proves, a més de ser dissenyats completament per als corredors, son proves que tenen com a objectiu acostar el públic a l’esdeveniment. L’accés directe i fàcil per part del públic és possible gràcies als telecadires d’Arinsal i el telefèric d’Arinsal – Pal, permeten millorar l’experiència de la Copa del Món.