La fallida de Spanair afecta la CASS en uns 100.000 euros

La fallida de l’aerolínia catalana Spanair ha esquitxat també la seguretat social andorrana. L’afectació màxima per a la CASS seria d’uns 100.000 euros aproximadament.

La parapública va recordar ahir en una breu nota que “la gestió del fons de reserva de la branca jubilació de la CASS es regeix per un mandat de gestió, que el Consell d’Administració va aprovar el 19-12-2007. Aquest mandat prohibeix, entre altres, la inversió en actius de capital risc. No obstant, la branca jubilació té un 0,2% del seu patrimoni en actius de capital risc, fruit de decisions d’inversió preses els anys 90 i que encara no s’han pogut desinvertir per falta de compradors“.

La nota de la CASS segueix dient que “en el cas concret de la repercussió de la fallida de Spanair, vist que la inversió en el holding propietari suposa el 18% de l’actiu de Catalana d’Iniciatives, l’afectació màxima comptable per la CASS seria aproximadament de 100.000 euros”.

 

9 comentaris

  1. Qui hi ha en aquest consell assessor d’inversions de la CASS?. Sembla ser que hi ha la banca del país. Quina rentabilitat s’ha tret al fons de jubilació l’ultim any ?. El diner a plaç fixe es paga fins a un 4%.No s’ha pogut vendre la participació de la CASS a aquesta empresa?. No m’ho crec.M’apunto per recollir firmes per portar a aquests gestors (i d’altres) a la Batllia.

  2. es una vergonya que es jugui amb el pa dels altres, es va perdre molts mllions en bodegues i moltes coses que segurament no savem i la cosa continua, mentre i han persones que han cotitzat desde que es va aprobar la cass pels anys 60 y quan es jubilin pasaran gana.Ningu pense frenar tot aixo, que fa el govern per els travalladors d´aquest pais –

  3. I no es demana més responsabilitat als inversors que juguen amb els diners públics ????? els que ho van permetre al seu moment, han complert condemna, però no han tornat els diners públics amb els quals van “jugar”. Però a quina butxaca o quines butxaques van anar a parar ????? i ara els cotitzants s’han d’apretar el cinturó perquè gràcies a tots aquests directius (amb el consentiment de Govern que signa tot…) han mal gestionat i s’han omplert les butxaques….. és totalment indignant ! CASS, SAAS, GOVERN…….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *