La FAE tanca la millor temporada d’esquí alpí amb tres esquiadors en el top-100 mundial

La Federació d´Esquí ha passat balanç a la millor temporada dels darrers anys en la disciplina d´esquí alpí. Els canvis estructurals interns han permès aquest salt qualitatiu, especialment en l’equip masculí, que passa de no tenir cap esquiador al top-100 mundial a tenir-n´hi tres en cinc disciplines. No tot són bones notícies, l´equip femení ha de millorar.

De no tenir cap esquiador al top-100 mundial a tenir-n’hi 3. Aquest és el millor resum de la temporada de l’equip masculí d’esquí alpí. Els canvis a l’estructura interna i molts altres factors han fet possible el salt qualitatiu. El director tècnic de la FAE apunta dues causes principals: “l’ajuda que arriba ambes els programes d’esquí estudi i el batxillerat esportiu fan que els corredors arribin construïts d’una altra manera, i el canvi en la preparació física ha estat clau”. Creu que és “probablement la millor (temporada)”.

Joan Verdú és el 76è del món en gegant i el 77è en supergegant. Àxel Esteve és el 94è en supercombinada alpina. Tots dos començaran a fer Copes del Món la temporada que ve amb Marc Oliveras, que acaba l’any 86è en supercombinada, 97è en descens i 103è en supergegant. Segons Visa, “els deures els farem en Copa d’Europa, però intentarem tenir una mica més de presència en Copa del Món”.

Si l’equip masculí és la cara, el femení, en línies generals, ha estat la creu. Visa reconeix “dificultats” amb les noies perquè “els objectius no han estat assolits” i ha anunciat canvis en l’staff, on entrarà un nou responsable, i canvis amb els entrenadors.

Malgrat no haver assolit els objectius de la temporada, Mireia Gutiérrez manté l’estatus d’esquiadora amb millor rànquing ja que és la 70a del món en eslàlom, gràcies, en part, a un gran final de temporada. Per la propera campanya es canviarà l’estratègia per tornar al top-10 en Copa d’Europa i arribar a segones mànegues a Copa del Món. Visa considera que “molt sovint ens centrem massa en aquest objectiu i deixem de banda que potser millorant el nivell, ho hauríem aconseguit”.

La FAE començarà la temporada el 2 de maig. Visa ja ha confirmat que aquest any Andorra comptarà amb un esquiador a l’obertura de la Copa del Món, a l’octubre a Solden.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.