La FAE assegura que els esportistes andorrans “compleixen amb les expectatives” als Jocs

Text i foto FAE

Els Jocs Olímpics de PyeongChang han celebrat avui la cloenda en una cerimònia lluminosa i espectacular en la qual Corea del Sud ha cedit el testimoni a Beijing (la Xina), que organitzarà la cita olímpica d’hivern l’any 2022. Andorra ha participat en la tradicional desfilada de delegacions, amb l’esquiador de fons Irineu Esteve com a banderer, repetint l’experiència de la inauguració.

Una vegada finalitzats els Jocs, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, ha fet una valoració de l’actuació dels cinc representants andorrans: Joan Verdú, Marc Oliveras i Mireia Gutiérrez (esquí alpí), Lluís Marín (surf de neu) i Irineu Esteve (esquí de fons).

Segons Visa, “el balanç general dels Jocs és que complim amb les expectatives, en el sentit que a vegades estem en l’objectiu d’acabar en el Top-30 i en d’altres hem demostrat clarament que no hi estem gens lluny. En aquest sentit només una grip i una caiguda -com a conseqüència d’un impacte extern- ens han allunyat del que podien haver estat uns molt bons Jocs per a la delegació andorrana”. En tot cas, per al director tècnic de la FAE, “la imatge que han donat els nostres esportistes ha estat bona, les maneres que han demostrat en cadascuna de les diferents competicions denota que el nivell dels nostres atletes ha pujat i que la realitat és que estem més a prop que mai dels 30 millors”.

Individualitzant en els esportistes, Visa assenyala que “la participació del Joan [Verdú] i de l’Ireneu [Esteve] ha estat molt bona i crec que tenim uns corredors que si som capaços de continuar treballant en la bona direcció, poden arribar als pròxims Jocs Olímpics amb clares opcions de fer grans resultats. El Marc [Oliveras] ha realitzat una actuació molt digna tenint en compte que el seu punt de partida segurament era el menys favorable per complir amb els objectius i finalment de tres ocasions, per nosaltres compleix en dues. Quant a la Mimi [Gutiérrez] no negaré que l’expectativa era d’estar més endavant, però donades les circumstàncies sortim amb una 30a posició que considerem molt ben lluitada, i amb el compromís d’haver complert amb la feina i sobretot d’haver donat la cara”.

Finalment, en referència a Lluís Marín Carles Visa comentava que “la sensació que ens queda d’impotència i frustració és total. Ningú –a banda d’ell i dels seus entrenadors- sap de tots els esforços i les estratègies que hem realitzat al llarg d’aquests darrers anys entorn d’aquest objectiu olímpic de Pyeongchang, i no per participar, evidentment,  sinó per conquerir quelcom important. I finalment un toc -que no volíem que entrés en l’estratègia de cursa- ens ha allunyat del resultat que crec que el Lluís ja s’havia guanyat abans d’arribar als Jocs”.

Per acabar, Carles Visa assegurava que “toca continuar treballant, construint i sobretot millorant perquè els nostres atletes siguin més performants de manera que puguem consolidar millors resultats encara, resultats que sense cap mena de dubte ens ajudaran a ser més autoexigents amb nosaltres i amb els pròxims reptes olímpics, i esperem que d’aquí quatre anys amb un objectiu ja consolidat que posicioni als esportistes andorrans dins del Top-30 mundial”.

Els resultats dels esportistes andorrans a PyeongChang 2018:

 

Joan Verdú:    

Combinada alpina: 27è classificat

Descens: 37è classificat

Supergegant: 28è classificat

Gegant: No acaba la 2a mànega

 

Marc Oliveras:

Combinada alpina: 29è classificat

Descens: No acaba la cursa

Supergegant: 33è classificat

 

Mireia Gutiérrez:

Eslàlom: 30a classificada

 

Lluís Marín:

Snowboard cross: 34è classificat (caiguda en vuitens de final)

 

Irineu Esteve:

Esquiatló: 46è classificat (caiguda i trencament d’un pal)

15 quilòmetres estil lliure: 27è classificat

50 quilòmetres estil clàssic sortida massiva: 34è classificat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.