La FACA es rellança amb deu associacions i la voluntat de fer una presidència rotativa

yebraLa Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA) va rebre, aquest dimarts, el suport necessari per donar el tret de sortida al seu rellançament. Amb deu associacions membres de la federació es va acordar seguir endavant perquè hi hagi ‘un pilar fort a nivell nacional’ per defensar els interessos de tots els comerciants. La idea és que la junta estigui formada per un membre de cada una de les associacions i que la presidència sigui rotatòria entre totes elles.

A principis de gener està prevista la propera reunió de la FACA en què es modificaran els estatuts per fer que la junta quedi constituïda amb un representant de cada una de les deu associacions que la formen. Així, la presidenta de l’Associació de Comerciants i Propietaris de l’Avinguda Meritxell, Sònia Yebra, ha informat que també es va acordar en la reunió de dimarts que la presidència de la federació sigui rotativa ‘per evitar el desgast d’una sola persona i intentar professionalitzar-ho’.

Encara no s’ha definit com es farà la rotació de la presidència, però el que sí que ha quedat establert es que anirà canviant.

Els objectius de la nova FACA, tot i que s’acabaran de concretar en la propera reunió, són principalment defensar de manera unida els interessos de tots els comerciants del país, que són ‘aconseguir més clients i que aquests quedin satisfets’. A més, aquesta haurà de ser l’entitat interlocutora que servirà per defensar els interessos dels comerciants a nivell nacional, a l’hora de tractar amb el Govern o amb Andorra Turisme, per exemple.

Pel que fa al volum de socis que representa actualment la FACA, Yebra ha indicat que encara no s’ha pogut definir perquè moltes de les associacions que en formen part són de recent creació i estan encara en procés de captació de socis.