Durant la tarda d’ahir, de les 15:00 fins les 23:00 hores, es va dur a terme una operació conjunta entre els Servei de Duana i Policia, per efectuar un exhaustiu control a tota la vila del Pas de la Casa. L’operació es fa efectuar atenent que darrerament s’havia observat a la frontera del Pas de la Casa, un increment important de persones no residents que es podrien dedicar al tràfic de mercaderies sensibles, i més concretament de tabac, pel mètode conegut del fardell. Van integrar l’operatiu, 7 agents de Duana del Grup d’Antifrau i 20 agents de Policia, de la Unitat de Frontera i Estrangeria i la Unitat de Grups Especialitzats i Guies Canins.

En el dispositiu es va controlar un total de 25 persones no residents, d’edats compreses entre els 22 i 27 anys. Tots aquests, excepte una persona anaven indocumentats. Tanmateix també es va controlar un menor d’edat, que va ser lliurat al Servei de Duana Francesa. Pel que fa a la resta de persones van ser foragitades per la frontera del Baladrà, així com sengles incoacions de propostes d’expulsió.

Paral·lelament a les 16:30 hores, i en un control de carretera a la C.G.2 a l’encreuament d’Incles, membres del Servei de Policia que es trobaven clarament visibles i amb la indumentària per dur a terme aquesta tasca, van voler controlar els ocupants d’un turisme Ford Mondeo amb matrícula francesa. El conductor del vehicle va fer cas omís a les indicacions d’aturar-se i es va donar a la fuga. Un dels agents es va veure obligat a saltar al marge de la carretera per no ser envestit pel vehicle. Es va iniciar la recerca per aire amb helicòpter i per terra amb el suport de guies canins, i posteriorment es va controlar i detenir al conductor, no resident de 22 anys, a proximitat del camí de Juclà, per un presumpte delicte contra la funció publica. Tanmateix es van segrestar 690 paquets de tabac.

Igualment ahir a les 18:30 hores es va controlar a la C.G. 2, a la zona coneguda com corba del trampolí, un Renault Clio amb matrícula francesa. Els seus 3 ocupants van donar-se a la fuga en detectar la presencia policial. Posteriorment, i per mitjà de l’helicòpter es van aconseguir controlar a la zona del Pic Maià. La detenció va permetre confiscar 997 paquets més de tabac.

Pel que fa al detingut en les properes hores serà posat a disposició judicial. Del tabac segrestat i els vehicles se n’ha fet càrrec la Duana d’Andorra per confeccionar els pertinents expedients administratius.

(Text: cos de Policia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada