La Duana ha imposat durant els darrers tres anys (2010, 2011 i 2012) un total de 437 sancions, 85 de les quals han estat en el marc de la lluita contra el frau per contraban. Les xifres les ha donades el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, en resposta a una pregunta del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu durant la sessió de control a l’executiu del Consell General.

Les xifres desglossades en els diferents anys mostren una davallada en la imposició de sancions de control duaner. Així, mentre el 2010 van ser 205 les sancions imposades (36 de les quals per contraban de tabac), el 2011 van baixar a 150 (24 per contraban de tabac) i el 2012 (fins a la data perquè encara hi ha expedients oberts) s’han imposat 82 sancions (25 per contraban de tabac).

El ministre Jordi Cinca ha justificat la davallada en la imposició de sancions per la menor quantitat d’importacions que es duen a terme i perquè gràcies a la tecnologia es produeixen menys errors en els tràmits duaners, cosa que fa que es facin menys incoacions d’expedients.

El ministre ha negat que la davallada s’hagi produït per haver fet menys actuacions, tot i que ha reconegut que s’ha hagut de distribuir personal de la Duana per fer feina específica ‘per poder donar sortida al nou marc fiscal’.

D’altra banda, Cinca ha destacat la col·laboració entre les administracions duaneres d’Andorra, Espanya i França, un fet que no es produïa amb els anteriors governs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada