La duana de la Farga de Moles ja ha intervingut en el que va d’any 1,9 milions d’euros en divises. La subdelegada de l’Estat a Lleida, Inma Manso, creu que amb el ritme de detecció de diners que es porta enguany, es pot superar el rècord establert l’any 2010, quan es va comissar 2,5 milions d’euros.

En aquest balanç, Manso ha avançat que a curt termini la duana incorporarà un gos ensinistrat per detectar bitllets.

La detecció de divises és, més enllà de la del tabac, la tasca principal que estan realitzant els agents que treballen a la Farga de Moles. I és que nomes en el que portem d’any ja s’ha aconseguit interceptar un 10% més de diners dels que es van detectar en tot l’any anterior.

La subdelegada ha reconegut la sorpresa per la possibilitat de superar la xifra del 2010, quan Andorra va deixar de ser considerat com a paradís fiscal. Tot i això, ho ha atribuït a la crisi i a la necessitat de moltes persones de disposar de més liquiditat, que els porta a retirar estalvis guardats a Andorra.

Inma Manso també ha dit que la Guàrdia Civil du a terme investigacions per detectar les noves variants de metodologies i infractors. Ara els resultats de les operacions s’inclouen en una base de dades per saber quin tipus de persones fan tràfic de divises i hi ha intercanvi d’informació entre duanes per determinar perfils i nous modus operandi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada