La Duana Andorrana comissa durant el gener 17.750 paquets de tabac valorats en 23.082 euros

tabac duana

La Duana Andorrana ha  informat que durant el mes de gener s’han efectuat un total de cinc intervencions, quatre d’elles durant la primera quinzena i dins de la franja duanera limítrof amb Espanya, i una cinquena dilluns passat a la Duana de Porta. En total han estat comissats 17.750 paquets de tabac valorats en 23.082,5 euros.

En dues de les intervencions a la zona de la Rabassa, els agents del servei de frau van interceptar per separat dos turismes amb matrícula andorrana que transportaven il·legalment 3.000 i 3.500 paquets de cigarretes valorats en 3.540 i 4.130 euros respectivament.

En les altres dues intervencions en  aquesta mateixa zona, els vehicles interceptats, de matrícula espanyola, traslladaven 3.250 i 3.000 paquets de tabac de diverses marques il·legalment. El contingut de la mercaderia comissada ha estat valorat en 4.112,50 euros i 4.000 euros respectivament.

L’última intervenció va tenir lloc dilluns de la setmana passada quan agents del servei de frau van interceptar a la Duana de Porta (frontera francoandorrana) un vehicle amb matrícula espanyola que transportava il·lícitament 5.000 paquets de cigarretes de diverses marques valorats en 7.300 euros sense la declaració d’exportació corresponent. Aquest fet contravé l’article 2.2 del Decret del 10 de setembre del 2014 d’aprovació del Reglament d’introducció i de sortida de mercaderies per la frontera amb França.

La Duana va lliurar al Cos de Policia la persona infractora, el vehicle i el tabac retinguts, ja que el valor total de la mercaderia sensible era superior a 6.000 euros i els fets podrien ser constitutius d’una contravenció penal contra els interessos generals tipificada a l’article 498 del Codi penal.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.