La directora de l’INAF es reuneix a Washington amb membres del Fincen

cosan2Maria Cosan, directora de l’INAF, és a Washington, on s’ha de reunir amb responsables del FINCEN, l’organisme del Tresor nord-americà que va elaborar la nota del 10 de març sobre BPA. Un dels objectius és informar, de primera mà, de les actuacions del Govern pel que fa a la intervenció de l´entitat financera.

Com va explicar Jordi Cinca, Maria Cosan, responsable del regulador bancari andorrà, ha viatjat als Estats Units per explicar les actuacions del Govern en l”afer BPA’ al FINCEN, l’organisme que va emetre una nota que va provocar el tall de les corresponsalies de l’entitat financera per operar en dòlars. Aquest fet va causar la suspensió del consell d´administració del banc, com va fer públic Cinca.

Cosan explicarà que en els propers dies ha d´entrar en vigor la llei per reestructurar BPA i haurien de culminar els treballs per constituir l´ARREB, l´agència encarregada de reestructurar el banc. És previst que l´última setmana del mes es presentin les primeres conclusions de l´auditoria a BPA, que està realitzant la prestigiosa empresa Pryce Waterhouse Coopers, i que ha de dictaminar quins actius són lícits i quins provenen del blanqueig de diner negre. A partir d’aquí s´hauria de decidir el futur de BPA.

El FINCEN ja va assegurar que no podia sancionar BPA i en tot cas el màxim que podria fer és prohibir-li operar als Estats Units.

1 comentari

  1. Voleu tornar el diners d’una vegada de les transferències que es van fer el passat 13 de març i moltes més, ja ni a prou!!! Us hauria de fer vergonya de robar-nos, vull lo que és meu “Ja”…

Comments are closed.