La direcció proposa una modificació de l’horari laboral dels bombers

Els Bombers podrien passar de fer 1.780 hores ordinàries anuals a 2.000 hores si accepten la proposta que els ha fet aquest dijous la direcció del cos. L’augment d’hores també implicaria canvis en el nombre de dies festius després dels torns de 24 hores i en el nombre de les quinzenes de vacances. A més, les hores extra es cobrarien amb el suplement corresponent i els agents que tenen responsabilitats en les diferents àrees i/o tenen alguna especificitat cobrarien un plus.

La direcció ha fet una primera reunió aquest dijous amb una part de la plantilla de Bombers i té previst continuar aquest divendres amb la resta. Fonts coneixedores de la trobada han explicat a l’ANA que els responsables de la direcció els han presentat un nou projecte que modifica l’horari laboral dels Bombers augmentant en 200 les hores ordinàries a fer al cap de l’any, passant així de les 1.780 hores estipulades per als funcionaris a les 2.000.

Les mateixes fonts expliquen que aquest augment d’hores a treballar comportaria canvis en el nombre de dies festius després d’haver fet un torn de 24 hores. Així, si fins ara per cada torn de 24 hores treballat en fan tres de festa, passarien a fer-ne quatre de festa. El nombre de les quinzenes de vacances es veurien reduïdes i en lloc de fer-ne quatre com fins ara, en farien dues.

Un altre dels canvis importants que reflecteix la proposta de la direcció és que es cobrarien les hores extra amb el suplement corresponent (un 35% més), cosa que fins ara no passava i es pagaven al mateix preu que una hora ordinària.

Al mateix temps, tots aquells bombers que són responsables d’àrees o subàrees, així com aquells que tinguin alguna especificitat, passaran a cobrar un plus en el sou. D’aquesta remuneració sobrevinguda no se’n beneficiarà un bomber ras, però segons han explicat diferents fonts a l’ANA, només seria un 10% de la plantilla que es trobaria en aquesta situació. A més, durant el 2013 aquells que volguessin podrien fer cursos de formació per accedir a responsabilitats o per adquirir alguna especificitat que els permetés cobrar aquests plusos.

La decisió final està en mans dels propis bombers. Des d’aquest dijous mateix s’està procedint a la votació d’acceptació o no de la proposta mitjançant una urna instal·lada al despatx de la direcció. Serà dilluns, segons apunten les fonts consultades, després que ja hagin votat tots els bombers quan se sabrà el resultat.

TOTES LES NOTÍCIES