El director del SAAS, Lluís Burgués, ha negat cap intenció pejorativa cap als dos traumatòlegs acomiadats, i ha assegurat que són persones per les que té un gran respecte professional i personal. Burgués ha reiterat que la rescissió dels contractes s’ha fet en el marc d’una reestructuració del servei de traumatologia -que encara no ha finalitzat-, amb l’objectiu de posar fi als problemes de treball en equip i de comunicació entre els professionals. No obstant, ha negat que Santiago Raggio i Alfons Huertas fossin els causants d’aquests problemes, i que precisament per això els acomiadaments van ser no causals.

El director del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Lluís Burgués, ha negat que hi hagi hagut per part de la direcció cap operació de desprestigi ni cap intenció de fer mobbing als dos traumatòlegs que van ser acomiadats la setmana passada. Burgués ha assegurat que la rescissió dels contractes s’ha fet en el marc d’una ‘reestructuració profunda’ del servei de traumatologia que encara no ha finalitzat, ja que es preveuen més modificacions, tot i que no ha concretat si seran nous acomiadaments.

El director de l’hospital ha dit que no s’ha posat en dubte la professionalitat dels dos traumatòlegs, tot recordant que han estat treballant al SAAS durant deu anys, i que precisament van ser contractats quan ell era director mèdic, i que ‘són persones per les que tinc un gran respecte professional i personal’.

Pel que fa a la versió donada pels dos traumatòlegs sobre que podrien haver molestat les queixes que formulaven, Burgués ha dit que ‘és la seva interpretació’, i ha recordat que la direcció rep diàriament queixes sobre el funcionament dels serveis i que es tracten ‘de la forma més adequada possible’.

La qüestió és que l’ambient estava absolutament alterat ja des d’abans que ell fos nomenat director del SAAS, i després de fer diverses reunions tant individuals com col·lectives per solucionar els problemes de comunicació entre els professionals, Burgués va decidir convocar una plaça per a cap d’àrea i fer una reestructuració del servei.

Però ha assegurat que els problemes de coordinació no són culpa dels dos professionals acomiadats, i que precisament per aquest motiu l’acomiadament va ser no causal. El problema és que ‘és un grup de professionals potent però no serveix com a equip assistencial’, que és la funció d’un hospital públic. En aquest sentit, Burgués ha dit que ‘això no és una policlínica on cada metge fa una tècnica molt sofisticada aïlladament sense una estructura general que l’orienti’. Per aquest motiu, els traumatòlegs que substitueixin els dos acomiadats hauran de tenir un perfil de formació MIR ‘i una activitat més polivalent, menys especialitzada’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada