Joan Vinyes-Jordi Mercader (Suzuki Swift S1600) es van situar en la primera posició de la categoria de dues rodes motrius (2RM) fins a 1600 cc, després de la primera especial (Nuevava-Labra) i la van mantenir fins a l’última especial cronometrada del 37 Ral·li Vila de Llanes. En la segona passada per Valleoscuru els pilots de l’equip Suzuki Motorsport es van quedar sense direcció assistida i no van tenir opció a defensar el liderat pel qual van lluitar durant tota la jornada.

Al final, Vinyes-Mercader van ocupar la tercera posició de la categoria de 2RM a 3’07” del seu company d’equip Gorka Antxustegi. En la classificació absoluta es van situar en la 10ª plaça a més de 5’ de Senra-Vallejo (Mitsubishi Evo X), guanyadors absoluts de la prova de Llanes 2013.

S’esperava pluja en Llanes, i va aparèixer quan menys se l’esperava concretament en l’última especial (l’esmentada Valleoscuru). Des que es va iniciar el rall·li els equips van estar pendents d’un cel molt ennuvolat que amenaçava la caiguda del líquid element. No solament es va mantenir l’asfalt sec sinó que a més durant bastant temps va lluir el sol. Com queda dit, la tan temuda pluja no va voler perdre’s la recta final del ral·li.

Vinyes-Mercader també van tenir els seus dubtes en el moment de triar els pneumàtics però, va quedat clar, que van encertar, van ser els més ràpids des de l’inici i van començar a distanciar als seus rivals directes en les 2RM. Aquesta dinàmica es va mantenir durant tot el matí per finalitzar les dues passades per aquest primer bucle (Nova-Labra i Arriondas-Carmen) amb un avantatge de gairebé 16” d’avantatge sobre el seu company d’equip Gorka Antxustegi , a més de situar-se a la sisena plaça de la scratch, encara que, en aquest cas, amb l’amenaçadora presència del Mitsubishi Evo X d’Alberto Meira per darrere, a 8 dècimes.

La part decisiva del ral·li es va iniciar en escenaris nous (La Torneria i Valleuscuru) però amb les mateixes sensacions. En el primer pas per la Torneria, Vinyes es va veure superat per Meira però va seguir dominant la categoria de 2RM.

En la continuació, es va produir l’incident esmentat i tot el treball realitzat per Vinyes-Mercader durant bona part del ral·li es va quedar sense recompensa.

En l’última presència al parc d’assistència, el rostre de Vinyes no podia amagar el seu malestar pel desenllaç de l’última passada per Valleoscuru, aquestes eren les seves paraules: “Ha estat una prova molt dura degut, sobretot, a una climatologia molt inestable, semblava que havia de ploure però…, això ens ha fet prendre decisions de vegades arriscades però… vam encertar en la majoria d’ocasions. Ha sobrat l’última especial , crec que teníem el ral·li ben encarrilat però no hi ha dubte que la prova no s’acaba fins que arribes al parc tancat final·.

A més, comentava d’aquesta manera el problema que l’ha deixat sense opcions en l’últim moment: “Sembla ser que un problema en la refrigeració el líquid de la direcció assistida ha provocat que ens hàgim quedat durant més de la meitat de l’especial (25 km) sense la referida direcció assistida. Una pena, és clar que aquest no ha estat nostra millor temporada al volant del Swift S1600”.

L’equip Suzuki Motorsport tornarà a competir en el Ral·li de Madrid, última prova del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt 2013. La cita de la Comunitat de Madrid es correrà l’últim cap de setmana de novembre, concretament els dies 22 i 23 de novembre en un escenari encara per definir.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada