evasioLa Diputació de Lleida participarà per quarta vegada consecutiva a la Fira Internacional dels Mercats Turístics de la Mediterrània IMTM, que se celebra a Tel Aviv, la capital d’Israel, dimarts i dimecres vinent. El principal producte que hi presentaran és la senyalització de les rutes d’evasió de l’Holocaust, que consten de quatre itineraris per les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran.

El projecte ‘Perseguits i salvats’ permetrà conèixer les principals rutes que van fer servir més de 20.000 jueus per fugir de la persecució nazi en direcció sud durant la II Guerra Mundial. Un altre dels objectius de la visita és planificar rutes que enllacin els visitants israelians amb el Pirineu a través de l’aeroport d’Alguaire.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha avançat que la identificació inclourà senyals direccionals, cartelleres explicatives en diferents mides i la incorporació de codis QR que permetran emmagatzemar informació de tot tipus per després descarregar les dades al mateix lloc. La presentació es complementarà amb la projecció d’un audiovisual en hebreu.

La IMTM és la fira internacional més gran de la Mediterrània oriental. El Patronat de Turisme participarà al saló de Tel Aviv sota la marca “Pirineus” i dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, en el qual també hi serà present la Val d’Aran.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada