La Diputació de Lleida crearà el Consell Assessor de la Transformació incorporant l’Alt Urgell i la Cerdanya, entre d’altres

El Consell Assessor de la Transformació, aquest dilluns (Diputació de Lleida)
El Consell Assessor de la Transformació, aquest dilluns (Diputació de Lleida)

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida crearà el Consell Assessor de la Transformació en el qual estaran integrades les 13 comarques de la demarcació i la totalitat dels membres del G-10. Aquest Consell Assessor substituirà l’actual Consell Rector del Patronat, en el qual són presents només sis comarques, sis dels membres del G-10 i els representants dels grups polítics de la Diputació de Lleida.

Per tal de presentar les línies mestres d’aquest projecte, la Diputació de Lleida ha acollit una reunió informativa amb els integrants de l’actual Consell Rector i el futur Consell Assessor de la Transformació, a la qual han assistit presencialment i de forma telemàtica la pràctica totalitat de les entitats convocades.

Tal com ha manifestat el president de la Diputació, Joan Talarn, “volem començar ja generant el consens des del minut zero i eixamplar la representació territorial i també la dels principals agents socioeconòmics del territori en la generació d’un ecosistema a tota la demarcació de Lleida que faciliti l’assoliment de la transformació econòmica de Lleida, Pirineu i Aran”.

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha informat que el Consell Assessor es reunirà un mínim de dues vegades l’any i que s’està preparant la modificació dels estatuts del Patronat a semblança de com ho va fer l’any passat l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), “amb l’ànim de dotar-nos de major agilitat administrativa i alhora major representativitat socioeconòmica”.

Fruit d’aquesta modificació, el Consell Assessor de la Transformació ampliarà l’actual Consell Rector amb la incorporació del Conselh Generau d’Aran i els consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, les Garrigues, i el Pallars Sobirà, que s’uniran als consells actualment presents: el Segrià, el Solsonès, el Pallars Jussà, la Noguera, l’Urgell i el Pla d’Urgell. Igualment, s’incorporaran la Paeria de Lleida, la Universitat de Lleida i les patronals COELL i PIMEC, que formen part del grup de treball conegut com G-10 juntament amb les Cambres de Comerç de Tàrrega i Lleida, la Generalitat de Catalunya, els sindicats CCOO i UGT i la mateixa Diputació de Lleida.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES