La Diputació de Lleida anima el Pirineu a apostar pel turisme hebreu

diputacióLa Diputació de Lleida ha reunit aquest dimecres al Pont de Suert una setantena d’empresaris turístics de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Cerdanya i la Val d’Aran en la Jornada ‘Turisme hebreu i cultura jueva’.

L’objectiu ha estat informar als assistents de fórmules per aconseguir que els turistes israelians siguin “més receptius” a l’oferta del Pirineu si, per exemple, s’atenen aspectes com ara els relacionats amb la dieta coixer.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha recordat el treball que la institució porta a terme amb touroperadors israelians arran de l’interès que ha despertat el projecte de senyalització de rutes d’evasió de l’Holocaust “Perseguits i salvats”, que recorren diferents valls de l’Alt Pirineu i Aran.

La jornada ha comptat amb les intervencions del president de l’Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel, Andreu Lascorz; i la secretària general de la xarxa de Juderies d’Espanya, Assumpció Hosta. S’hi ha posat en coneixement dels assistents dades relacionades amb el perfil mig de les pernoctacions realitzades per la comunitat jueva, que es xifra en 14 milions de persones a tot el món.

Aquesta jornada s’emmarca dins les activitats que la Diputació de Lleida ha organitzat del 18 al 25 de març i que inclouen una marató de cinema al Funàtic, concerts musicals i l’exposició del fotògraf mallorquí Miquel Font.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *