La Dinosfera ofereix, dijous, un dia de portes obertes

Cartell de l'exposició a la Dinosfera sobre la Senyora de les Muntanyes
Cartell de l’exposició a la Dinosfera sobre la Senyora de les Muntanyes

El Geoparc Orígens organitza aquests dies més d’una desena activitats gratuïtes per a afegir-se a la commemoració de la setena Setmana dels Geoparcs Europeus. Al programa s’hi poden trobar tallers familiars, xerrades i jornades tècniques.

D’aquestes activitats, l’organització n’ha destacat l’intercanvi entre escoles de Coll Nargó i Organyà, que han participat al programa educatiu Investiga.edu tot fent una recerca sobre la Senyora de les Muntanyes de Montanissell i els dinosaures. El resultat es presentarà aquest dijous, dia 25, tant al matí com a la tarda.

El mateix dia, hi haurà una jornada de portes obertes a la Dinosfera de Coll de Nargó, perquè tothom qui vulgui pugui visitar de franc el nou espai expositiu dedicat a la Senyora de les Muntanyes. Aquesta cova sepulcral va ser descoberta l’any 2004 per uns aficionats a l’espeleologia i forma part d’una complexa formació càrstica, amb una antiguitat que es calcula que pot ser d’uns 2 milions d’anys.

Pel que al Pallars Jussà, dilluns vinent, dia 29 de maig, l’Epicentre acollirà la trobada d’entitats col·laboradores del Geoparc. En aquesta reunió hi estan convocades les més de 50 associacions del sector privat, entre les quals n’hi ha una trentena que entraran a formar-ne part oficialment en aquesta reunió. L’objectiu de l’acte és, expliquen, “facilitar que aquestes empreses i associacions es puguin conèixer i crear sinergies. El dia següent, el 30 de maig, es farà un tastet virtual al Museu de la Conca Dellà, a Isona. El públic podrà submergir-se dins el món dels dinosaures amb la utilització d’ulleres de realitat virtual.

Més endavant, el dissabte 3 de juny, s’oferirà una activitat inclosa en un programa conjunt de tots els geoparcs de l’Estatuna sortida guiada de geologia, flora i fauna a l’estany de Montcortès. Finalment, el 5 de juny, la celebració de la Setmana dels Geoparcs es tancarà amb una activitat vinculada també al Dia del Medi Ambient: una acció de ‘land art’ a la zona de bany de Sant Joan de Vinyafrescal, a l’embassament de Sant Antoni.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES