Com cada any per la Diada de Sant Jordi i el Dia mundial del llibre la Biblioteca Nacional ha presentat la seva publicació anual, Ex-libris Casa Bauró. Fulls de Bibliografia, consultable i descarregable de forma gratuïta al web de la biblioteca. L’acte ha tingut lloc a la Biblioteca Nacional de Casa Bauró i ha comptat amb la participació de l’escriptor Albert Villaró, que ha justificat la importància d’aquesta publicació afirmant que “l’acumulació de coneixement sense ordre és un esforç inútil”.

Aquesta publicació respon a la necessitat de difondre un recull anual de tot allò que s’edita a Andorra, responent així a l’obligació de difondre la col·lecció bibliogràfica nacional de forma periòdica. Com a curiositat i fet distintiu, bibliografia nacional, a diferència de les que altres biblioteques nacionals del món confeccionen, inclou també una selecció de referències de materials que s’editen sobre Andorra fora de les nostres fronteres.

A banda de la presentació del volum número 16 de la revista, a partir d’avui també es troba disponible l’altra publicació que es porta a terme des de la Biblioteca, el Catàleg de Publicacions del Govern, amb un recull de tot allò que el Govern va publicar al llarg del passat any 2012.

La publicació Ex-libris Casa Bauró. Fulls de Bibliografia, creada el 1998, conté el recull de la bibliografia anual d’Andorra, que enguany recopila un total de 346 referències, 267 de les quals corresponen a publicacions impreses o editades a Andorra i 79 a les impreses o editades a l’estranger l’any 2012.

A la primera part de la revista es publiquen uns articles sobre els volums més curiosos i significatius del fons de la biblioteca i els resums de les conferències dutes a terme durant l’any.

Enguany, s’ha comptat amb la col·laboració de Pere Canturri, Maria Teresa Cairat, Maria Àngels Vilana, Casimir Arajol i Pere Miquel Fonolleda, que han tractat temes tant diversos com un document titulat Libro de los secretos de agricultura del fons de la Casa Rossell d’Ordino, de la participació de Montserrat Roig a la revista Posobra, de les anècdotes viscudes a l’Universitat d’Estiu d’Andorra, de la figura d’un traginer, El Cisco de Sans i d’algunes de les novetats bibliogràfiques editades durant l’any.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada