La demarcació de Lleida ha tancat el 2018 amb un nou descens de l’atur; concretament, amb 817 aturats menys que al tancament del 2017. Això suposa un descens del 3,73% en un any, segons les dades que ha presentat el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i que situen la xifra total en 21.093 persones sense feina.

Al desembre, la demarcació va tornar a reduir l’atur per segon mes consecutiu, tot capgirant la tendència a l’alça dels sis mesos anteriors. Això ha permès tancar l’any amb un balanç positiu i amb unes xifres d’atur semblants a les d’abans de l’inici de la crisi bancària. De fet, és el territori on hi ha hagut el descens més important en un mes

D’aquesta manera, torna a reduir-se per segon mes consecutiu després de mig any seguit d’increments. A més, és la demarcació on s’ha produït el major descens intermensual, de l’1,64%, en registrar una caiguda del nombre de desocupats de 351 persones.

Al global de Catalunya, el 2018 es va tancar amb 392.907 desocupats, cosa que suposa un descens de 25.111 persones (-6%) respecte el desembre del 2017. A més a més, el país encadena 66 mesos seguits de caigudes interanuals. Pel que fa en comparació al novembre, la xifra d’aturats a Catalunya ha caigut en 1.498 persones, un 0,38% menys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada