La demanda d’electrodomèstics intel·ligents s’ha duplicat

Aquests dies s’ha celebrat a Berlín una nova edició de la IFA, una de les majors fires de tecnologia de consum del món. Els electrodomèstics intel·ligents, un dels grans protagonistes de la fira, ja són una realitat a casa nostra. Tant és així que segons idealo.es, un dels comparadors de preus més importants d’Europa, la demanda d’aquest tipus d’electrodomèstics ha augmentat en més del doble respecte a l’any anterior. És el cas, per exemple, de les rentadores intel·ligents, la demanda ha augmentat en un 160%. Les neveres intel·ligents també han augmentat el seu interès en més del doble, registrant en 2017 un 120% més de recerques que l’any passat. Aquesta tendència no arribaria a afectar les aspiradores intel·ligents, la demanda ha disminuït en un 3,5% a Espanya.

Malgrat aquest creixement, l’interès en aquest tipus d’electrodomèstics està creixent a un ritme més gran en altres països europeus. Per exemple, en el cas de les rentadores intel·ligents, Itàlia ha registrat un augment de demanda davant del passat any d’un 519,4%, mentre que a França el creixement és d’un 409,2%. Per part de les neveres intel·ligents, l’augment de l’interès que s’ha registrat a França és d’un 4.600% ia Itàlia d’un 1.366,7%. En el cas de les aspiradores, en la resta d’Europa si s’observa una tendència a l’alça, amb un augment de demanda d’un 144,3% a França, un 96% a Itàlia i un 84,8% a Alemanya.

Un dels factors que pot influir en aquest augment de demanda d’electrodomèstics intel·ligents és el descens de preus. A Espanya, el preu mitjà de les rentadores intel·ligents ha baixat en un 17% respecte a l’any passat, mentre que les neveres intel·ligents han disminuït el seu cost en un 7,9% i les aspiradores en un 9,9%.

“La cuina intel·ligent ja és pràcticament una realitat a Espanya”, assenyala Mikko Fiorani, Head Internacional de idealo.es, que afegeix: “El descens de preus i les tecnologies cada vegada més innovadores que inclouen aquest tipus d’electrodomèstics connectats fa que l’augment de demanda s’estigui multiplicant en els últims mesos. En qualsevol cas, abans d’adquirir un electrodomèstic d’aquest tipus és important informar-se de les prestacions que ens ofereixen i comparar el seu preu entre les diferents botigues per obtenir el màxim estalvi possible”.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.