La demanda de turisme internacional a Rússia ha baixat al voltant del 35%

russos2A inici d’any és quan es comença a parlar de l’arribada del turisme rus, que fa temps que s’anuncia que enguany serà menys significatiu. De fet, si tradicionalment la segona quinzena de gener es registrava un 80% de l’ocupació hotelera, aquest any, a causa de la davallada, es creu que estarà al voltant del 60%. I és que la demanda de turisme internacional a Rússia ha baixat al voltant del 35%.

Si l´any passat es feien previsions de creixement d´un 30% del turisme rus i s’esperaven fins a 50.000 visitants a l’hivern, enguany la situació és ben diferent. Baixa el turisme i també l’ocupació hotelera.

Es preveu entre un 35 i un 40% menys d´aquest turisme i és que la seva situació per viatjar no és l´òptima. La crisi del ruble i el descens del preu del cru han fet créixer els preus del mercat intern.

Però a partir d´abril s’hi afegirà un altre problema, ja que es farà necessari el passaport biomètric per visitar qualsevol país de l´espai Shengen i només s´expedeix en dos punts, Moscou i Sant Pertersburg.