La delegació del Consell General a l’APCE tanca la sessió de tardor participant en diverses comissions

Susanna Vela, Berna Coma i Salomó Benchluch Ayach (Consell General)
Susanna Vela, Berna Coma i Salomó Benchluch Ayach (Consell General)

La sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) ha finalitzat aquest divendres a Estrasburg. Al llarg d’aquesta setmana, la delegació del Consell General encapçalada per Berna Coma i integrada per Susanna Vela i Salomó Benchluch Ayach, a part de participar en les sessions plenàries, també ha treballat en diferents comissions en les quals s’han abordat temàtiques d’actualitat.

Berna Coma, membre de la Comissió de migracions, dels refugiats i de les persones desplaçades ha participat en un debat amb representants de forces democràtiques russes que comparteixen els valors del Consell d’Europa. A més, conjuntament amb la Comissió d’afers jurídics i drets humans, s’ha debatut entorn els drets humans i la situació humanitària dels armenis del Karabakh i les obligacions internacionals de l’Azerbaidjan.

Per la seva part, Susanna Vela, a la Comissió sobre la igualtat i la no discriminació, ha assistit a la presentació de Michael Farrell, membre de l’ECRI, sobre la prevenció i la lluita contra la intolerància i la discriminació contra les persones LGBTI. Vela també ha participat en el debat sobre “Prohibir les pràctiques de conversió de les persones LGBTI: un imperatiu dels drets humans” que ha comptat amb Dunja Mijatović, Comissària de Drets Humans del Consell d’Europa i un representant del col·lectiu francòfon “Rien à guérir”.

Finalment, Salomó Benchluch, membre titular de la Comissió de cultura, de la ciència, de l’educació i dels mitjans de comunicació ha pres part de l’intercanvi d’opinions entorn el “Patrimoni cultural i el canvi climàtic” que ha comptat amb diversos experts per a analitzar les afectacions d’un clima cada cop més extrem en la protecció del patrimoni. A més, ha estat present en la presentació de l’informe sobre “Riscos i oportunitats del Metavers”.

TOTES LES NOTÍCIES