La defensa de la família Pujol ha presentat aquest dimarts a Andorra una querella contra els dos bancs que haurien facilitat informació sobre els comptes de Pujol a un diari per revelació de secret bancari. Una representant dels advocats dels Pujol-Ferrusola ho ha fet quan faltaven pocs minuts per al tancament del jutjat.

Segons informa 324.cat els advocats creuen que alguna persona va filtrar les dades dels comptes dels Pujol i, per tant, s’haurien obtingut il·legalment. Així doncs, la demanda busca investigar quin directiu o empleat hauria vulnerat el secret bancari i determinar si ha estat Andbank o la Banca Privada d’Andorra el responsable civil de les conseqüències que se’n derivin.

Si la justícia andorrana confirmés aquesta filtració, d’una banda quedaria en entredit la fiabilitat dels sistemes de seguretat dels bancs i, de l’altra, les entitats bancàries es podrien negar a facilitar informació clau en els processos judicials oberts contra la família Pujol.

Andorra demana més dades a Ruz

Els Pujol han presentat també un recurs per conèixer la petició del jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz sobre els moviments de diner a Andorra de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona, Mercè Gironès. Això permetrà als advocats dels Pujol tenir dret a vista i saber què investiga Pablo Ruz.

Segons ha informat TV3, la justícia andorrana ha demanat més dades a l’Audiència Nacional sobre la investigació de Jordi Pujol Ferrusola. El jutge Ruz ja ha respost reiterant que veu indicis de delicte de blanqueig de capitals i frau fiscal i dóna detalls sobre les possibles empreses utilitzades, tot i que no concreta res més.

Text: 324.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada