motlluresLes motllures serveixen per decorar, per reforçar o per facilitar les obres de fusteria, arquitectura i treballs constructius en general. Els fabricants disposen d’una multitud de motllures, de tot tipus i de totes les mides, i els seus usos són molt amplis.

A les motllures que formen l’acabat superior d’un edifici, habitació, pedestal, moble, etc., se les anomena cornises. Aquestes aconsegueixen una adequada harmonia entre la paret i el sostre, la qual cosa aporta una sensació d’acabat extraordinària.

És molt important el material del qual estan fetes: els més destacats són el guix i els materials sintètics, com per exemple el poliuretà.Per a les persones no professionals del sector està recomanat l’ús de les cornises de poliuretà, perquè resulten menys complicades que el guix, a més no requereixen la utilització d’eines específiques per a la seva instal·lació o manipulació.

Un altre tipus de cornises són les prefabricades de formigó, que solucionen la construcció d’aquests elements ornamentals a un cost inferior que les fetes manualment a l’obra. A més, una vegada col·locades, no necessiten manteniment.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada