La darrera emissió de bons rep 134 milions d’euros de demanda

eurosEl Govern ha resolt la subhasta d’emissió de deute públic de 100 milions d’euros en la modalitat de bons, una operació que va ser anunciada el passat 25 de març i que, finalitzat el termini per a fer les sol·licituds, ha vist superada novament la demanda per part dels inversors. Concretament, s’han sol·licitat  un total de 134.220.000 euros, de manera que, en la mateixa línia que en operacions anteriors, s’ha hagut de procedir a la subhasta.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha fet una valoració molt positiva d’aquest volum de demanda, que confirma, segons ha manifestat, que Andorra continua ostentant la confiança dels inversors, com així demostra el fet que totes les emissions de deute públic realitzades han pogut desenvolupar-se amb èxit.

L’emissió permet al Govern continuar amb el refinançament de l’endeutament vigent, d’acord amb la línia iniciada fa un temps amb la finalitat de diversificar les fonts de finançament de l’estat i de gestionar el deute públic. Cal recordar que aquests bons a 18 mesos tenen un rendiment d’amortització de 1,25% anual, de manera que el preu d’emissió de les unitats (al descompte) és de 981,55 euros cada bo. El venciment serà el 15 d’octubre de 2016.