El Consorci Alt Urgell-Cerdanya ha aprovat l’atorgament de 639.066 euros en ajuts LEADERper a 17 projectes de creació o millora d’empreses del territori que suposen una inversió total de 3.458.924 euros. Aquests ajuts estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que hi aporta un 57%, i la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que hi destina el 43% restant.

Les dades les han comentat aquest dimecres al migdia, al programa de RàdioSeu ‘Carretera i Manta’, la tècnica del Consorci, Teresa Castellà, i la tècnica del Consell Comarcal Susanna Balastegui, en la que ha estat la primera entrevista que s’emet des dels nous estudis de l’emissora municipal, al passeig del Parc de la Seu.

Dels 17 projectes que han obtingut ajut, 12 corresponen a l’Alt Urgell i 5 a Cerdanya. Territorialment, els projectes abasten 9 municipis, 6 dels quals de l’Alt Urgell i els altres 3 de Cerdanya. Els imports dels ajuts aprovats oscil·len entre un mínim de 5.129 euros i un màxim de 99.978 euros. En el conjunt dels projectes aprovats hi tenen un pes preponderant els relatius a la producció agroalimentària de proximitat, la indústria,  seguits de serveis a l’esport, la restauració i el turisme rural.

Els ajuts representen entre el 32% i el 24% de la inversió prevista, segons els casos. Aquests percentatges s’estableixen en base a una puntuació que cada projecte obté en funció del seu grau de compliment dels criteris de desenvolupament local com ara l’ús de productes i serveis locals, el caràcter innovador, el respecte a l’entorn o l’ús de les noves tecnologies, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada