Viatjar cada vegada més ràpid. És la nostra obsessió des de l’arribada de la revolució industrial. Una obsessió que d’una manera més o menys vetllat ens ha perseguit durant tota la història. En una cultura conqueridora de més de 3.000 anys, qui arriba primer és amo del que veu.

Actualment la velocitat no té aquesta relació amb la conquesta. Més aviat és una condició d’un món que es vol sense barreres i en el qual el temps és el nou or. És per això que diferents països del món estan ja començant a treballar en projectes que podrien ser un bon complement per als viatges en avió.

Corea del Sud s’ha sumat a la carrera dels trens ultraràpids amb un projecte que uniria les ciutats de Seül i Busan aconseguint una velocitat punta de 1.000 quilòmetres per hora.

Els responsables de convertir aquesta idea en una realitat són els membres de l’institut de recerca públic Korea Railroad Reserch Institute (KRRI) en col·laboració amb la Universitat de Hanyang.

El tren es mouria a través de tubs semblants als ja plantejats per hyperloop, un projecte ideat pel creador de Tesla i SpaceX, Elon Musk.

Si fa gairebé 50 anys la carrera entre les dues grans potències de llavors es lliurava en l’espai, podem esperar que per als propers anys la lluita se centri en la carrera pels trens ultraràpids. No deixa de ser simptomàtic que de moment, la pròpia Xina i els Estats Units siguin els puntals d’aquesta tecnologia que recorreria la distància entre Los Angeles i San Francisco a 35 minuts.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada