La Cursa del Dia de l’Esport per a tothom canvia el recorregut i eleva la dificultat

La quarta cursa popular del Dia de l’Esport per a tothom se celebrarà el proper 12 de maig a les 11 hores, i enguany modifica una mica el seu recorregut. La sortida continuarà sent des del Centre Comercial illa Carlemany, però les obres del Camp del Consell han portat a traslladar l’arribada al Prat del Roure. Així, el recorregut curt seguirà sent de dos quilòmetres i el llarg de cinc, però segons ha indicat el secretari d’Esports, Jordi Cerqueda, la dificultat del recorregut s’eleva una mica.

L’objectiu de la cursa popular del Dia de l’Esport per a tothom és conscienciar la població de la necessitat de fer esport i aconseguir que se sumi el màxim de gent de totes les edats. Tal com ha indicat el secretari d’Esports, Jordi Cerqueda, aquesta és la que obre la temporada de curses.

Enguany hi haurà dos recorreguts, un de dos quilòmetres i un de cinc, igual que en les anteriors edicions, però s’ha hagut de modificar una mica el traçat per traslladar l’arribada al Prat del Roure, a causa de les obres del Camp del Consell. Això suposa que el recorregut sigui una mica més difícil perquè hi haurà més pujades, i segons Cerqueda, farà la cursa una mica més interessant.

La cursa se celebrarà el proper diumenge 12 de maig a les 11 hores, però les inscripcions es podran fer des d’ara i fins a l’1 de maig al Punt d’Informació d’illa Carlemany, al Casal de l’Esport o a través d’Internet.

La vessant popular de la cursa fa que la participació sigui gratuïta, amb un dipòsit de cinc euros per als xips. Això sí, els participants podran comprar les samarretes de la cursa, a un preu de tres euros que es destinaran al banc d’aliments de Càritas Andorrana. Aquest any s’han encarregat un total de 1.800 samarretes.

Pel que fa als premis, es mantenen igual que els anys anteriors, amb vals de compra des de 125 fins als 300 euros del sisè al primer classificat al recorregut llarg, i entrades de cinema per als guanyadors de la cursa infantil.

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha assenyalat la importància de l’esport per a la salut, i ha anunciat un nou esdeveniment en aquesta línia. El dia 16 de maig, a les 18 hores, se celebrarà una sessió teòrica i pràctica per a les dones, per prendre consciència del sòl pèlvic per prevenir la incontinència.

La cursa del Dia de l’Esport compta amb illa Carlemany com a principal patrocinador, però també hi col·laboren el Comú d’Andorra la Vella, el Comú d’Escaldes-Engordany, la Federació Andorrana d’Atletisme, Ràdio i Televisió d’Andorra, Vallnord, Grandvalira, Andorra1 ràdio Flaixbac, Sanitat House i Flagom esports.