La ‘Cursa de l’esport per a tothom’ s’emmarcarà en una setmana de promoció de les activitats físiques

La setena edició de la ‘Cursa de l’esport per a tothom’ s’emmarca aquest any en una setmana de promoció de les activitats físiques amb diferents tallers i conferències per aconseguir treure l’esport al carrer i que hi participi el major número de gent possible. A més, els alumnes de Formació Professional de les branques d’activitat física i de lleure, secretariat multilingüe i estètica, cosmètica i perruqueria, col·laboraran amb l’organització de l’activitat durant els dies previs o el mateix dia de la cursa amb l’escalfament i un taller de pintura de cara per a nens. L’esdeveniment tindrà lloc el 29 de maig a partir de les 10.30 hores, i s’espera superar la participació de l’any passat de 3.000 persones. Un any més tindrà dos recorreguts, un de cinc quilòmetres i un altre de dos, i el cost de participació és de cinc euros amb dret a dorsal, xip i samarreta, o dos euros sense samarreta, i una part de la inscripció es destinarà a Càritas andorrana. Aquesta cursa ha estat presentada per la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, aprofitant el Dia Mundial de la Salut, aquest any dedicat a la diabetis, una malaltia crònica que en alguns casos es pot prevenir amb estils de vida saludables.

El proper 29 de maig tindrà lloc una nova edició de la ‘Cursa de l’esport per a tothom’, una jornada esportiva i popular amb l’objectiu de promoure l’activitat física entre la població, dirigida a tots els públics i que sortirà a les 10.30 hores amb dos recorreguts, un de cinc quilòmetres i un altre de dos. Segons ha explicat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, esperen superar els 3.000 participants de l’anterior edició.

Entre les novetats d’aquesta edició cal destacar l’organització d’una setmana de promoció d’activitats físiques amb diferents tallers en què col·laboraran diverses federacions del país, una xerrada de la mà del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes, i la participació d’alguns alumnes de l’escola de Formació Professional d’Aixovall. Els estudiants de la branca d’activitats físiques i de lleure s’encarregaran de l’escalfament de la cursa, els de secretariat multilingüe col·laboraran durant els dies previs amb les inscripcions i el repartiment de dorsals, i els d’estètica, cosmètica i perruqueria faran un taller de pintura de cares per a nens el mateix dia de la cursa.

El preu de les inscripcions és de cinc euros amb dret a dorsal, xip i samarreta, o dos euros en cas de no voler la samarreta per als adults, i els nens tindran el dorsal gratuït i pagaran dos euros per la samarreta. Dos euros de cada participant es destinaran al banc d’aliments de Càritas andorrana.

El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, ha explicat que el sistema d’inscripcions també presenta algunes novetats, ja que s’ha millorat el web per fomentar la inscripció per Internet, intentant superar el 60% que ho van fer l’any passat. En aquesta ocasió, si una família sencera vol participar no cal que faci tot el procés per cada membre, sinó que es podrà fer amb una sola vegada.

Un 6% de la població pateix diabetis

La presentació de la ‘Cursa de l’esport per a tothom’ s’ha fet coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, que aquest any se centra en la diabetis, una malaltia crònica que pateix el 6% de la població. Actualment s’està treballant en una prova pilot de la diabetis en què hi estan participant malalts voluntaris, i que presentarà els seus resultats aviat.

La coordinadora d’aquesta prova pilot, Anna Nerín, s’ha mostrat convençuda que amb hàbits de vida saludables es podria prevenir o endarrerir l’aparició de la diabetis tipus 2, ja que “el pes corporal de la persona és molt important, no fumar, no beure, i fer exercici”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.