La cúrcuma

Cúrcuma
La cúrcuma té grans propietats biològiques (Istock.com)

La Cúrcuma (Cúrcuma Longa), també coneguda com a Or Indi, Safrà Indi o Safrà dels pobres, és una arrel de la família de les Zingiberàcies igual que el Gingebre, i amb el qual s’assembla molt exteriorment.

El seu color és groc brillant i el seu sabor una mica amarg. Aquesta espècia és originària d’Àsia i a part d’aromatitzar menjars, té grans propietats biològiques, motiu pel qual és usada molt en medicina i farmàcia.
 
Entre els seus beneficis (sempre pres en petites quantitats), destaquen:

  • És antioxidant.
  • Té propietats antiinflamatòries.
  • És font de vitamines C, E i K així com de minerals com el calci, el potassi, el ferro o el magnesi.
  • Reafirma la pell.
  • Alleuja el mal de coll.
  • Alleuja els dolors d’artrosis.
  • Ajuda en la digestió dels menjars.
  • És un medicament natural contra la síndrome de l’intestí irritable.

Però a més, té altres usos per a la llar, com poden ser:

  • Es fa servir per tenyir.
  • És un excel·lent repel·lent d’insectes natural.

El seu valor nutricional és escàs, pel fet que com dèiem, ha de ser pres en petites quantitats, ja que de no fer-ho, pot provocar dolors intestinals.

Han d’evitar prendre la Cúrcuma, els malalts oncològics, les dones embarassades, els nens, els diabètics i les persones que prenen anticoagulants.

 

Per Eva Remolina

TOTES LES NOTÍCIES