El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell presentarà al proper plenari, aquest dilluns vinent, una moció en què demana que la Seu doni “tot el suport a víctima la supervivent de la violació perpetrada per La Manada i a totes les víctimes d’aquest sistema”. La proposta també insta el consistori a rebutjar la sentència i a denunciar “el caràcter patriarcal i classista de la justícia espanyola”, com també a donar suport al recurs presentat per l’acusació particular, que sosté que els fets són constitutius d’un delicte d’agressió sexual o violació i no tan sols d’abús sexual.

Els punts de la moció també demanen que l’ajuntament insti el Parlament de Catalunya “a impulsar urgentment un ordenament jurídic propi en el marc republicà amb perspectiva feminista” i a donar suport “al moviment feminista per, seguint amb l’esperit de la Vaga del 8M, respondre conjuntament a l’ofensiva de l’Estat”. finalment, plantegen comprometre’s a “esdevenir un municipi lliure de violència masclista”.

En l’exposició de motius, la CUP apunta que la sentència de La Manada mostra “l’evidència que el sistema judicial espanyol és clarament patriarcal i vulnera el dret de les dones a viure una vida digna i lliure”, perquè “les decisions judicials no són mai una aplicació directa de les lleis, sinó que hi ha  interpretació personal de qui les aplica”. La formació anticapitalista considera “un despropòsit jurídic i polític minimitzar el que va ser un delicte de violació grupal a un abús sexual” perquè consideren que “qualsevol acte sexual sense consentiment és violació”.

En segon lloc, la moció conclou que “tot el procés judicial ha estat una mostra de la violència institucional vers les dones” i que “s’han reproduït una vegada més, de manera clara i evident, els estereotips de gènere i l’hostilitat i el qüestionament per part sistema judicial vers la supervivent”. Per això, afirmen que no poden “tolerar la vulneració del relat de la persona agredida i del seu dret fonamental a la intimitat atacat per uns mitjans de comunicació còmplices de la justícia patriarcal, fomentant la victimització secundària”. Finalment, “davant l’evidència d’un sistema judicial que ens ataca en comptes de protegir-nos”, fan una crida a “l’autodefensa feminista davant les agressions masclistes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada