La cultura popular i els balls folklòrics seran protagonistes a la Festa Major d’Andorra la Vella 2012

Els dos primers dies de la Festa Major d’Andorra la Vella 2012, la Gresca Gegantera d’Andorra la Vella i l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella seran els grans protagonistes, amb la seva presència en múltiples manifestacions de cultura popular i folklòrica per carreres i places de la capital.

La Gresca Gegantera celebrarà aquests dies el 27è aniversari de la seva fundació, el 1985, amb motiu de la Festa Major d’aquell any i tindrà lloc la 28a Trobada de Gegants d’Andorra la Vella.

La primera aparició de l’Ermessenda i del Carlemany, acompanyats dels gegants de Sant Pol de Mar, Ben Hassad i Mercè de la Murtra, serà en l’acte d’inauguració de la Festa Major i del Mercat de la Festa, el dissabte al migdia, on representaran el Ball de Gegants Medieval, a la plaça Guillemó, a les 12.15 hores.

 

Espectacle folklòric i gran Cercavila conjunta

En el primer dia de Festa Major, el dissabte 4 d’agost, a partir de les 5 de la tarda, tindrà lloc, a la plaça Guillemó, una actuació dels grups folklòrics Ibarra-Kaldu Elkartea, Esbart Dansaire Santpolenc i Esbart Dansaire d’Andorra la Vella.

Els dos esbarts convidats ballaran les seves pròpies danses més representatives i l’esbart d’Andorra la Vella obrirà i tancarà la demostració amb el Ball de Grandalles, el Ball de Contrabandistes i el Ball de Festa Pagesa.

Tot seguit, entre les 18.15h i les 18.30 hores, s’iniciarà la Cercavila, des de la plaça Guillemó fins a la plaça de la Rotonda, integrada pels components de la Gresca Gegantera d’Andorra la Vella, acompanyada de les gresques de Montblanc, la Batllòria, Calafell, Calella, Lloret de Mar, l’Ametlla de Merola i Sant Pol de Mar.

Els geganters han convidat molt especialment les components de l’Esbart Dansaire a afegir-se a la Cercavila – en la commemoració del 30è aniversari del ballet folklòric -, juntament amb els dos esbarts invitats a la Festa Major.

 

Celebració dels 30 anys de l’Esbart Dansaire

El diumenge, a la plaça del Poble, després de la Missa Solemne, i abans del Ball del Contrapàs, l’Esbart serà honrat pel ball de gegants amb els capgrossos – amb la “Guàrdia Urbana” i el “Conseller” -, i per la dansa Aurresku a càrrec del grup Ibarra-Kaldu.

La Cònsol Major i la presidenta de l’Esbart Dansaire pronunciaran uns parlaments dedicats a la commemoració del 30è aniversari de la fundació de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella.

La Cònsol Major de la Parròquia farà el lliurament d’una placa commemorativa, en nom de la corporació, en agraïment pels 30 anys de dedicació dels components de l’Esbart al foment de la cultura popular i folklòrica.

Després, l’Esbart dansarà el Ball del Contrapàs d’Andorra la Vella i tot seguit convidarà les autoritats i els ciutadans a afegir-s’hi.

La celebració es clourà amb el tradicional Aperitiu de Festa Major, on hi són convidats la Gresca Gegantera i els esbarts.

El diumenge 5 d’agost, a les 22.30 hores, a la plaça del Poble, el Cos de Dansa de l’Esbart presentarà l’espectacle Escenes, compost d’onze danses.

Una representació que recollirà una mostra dse les molt diverses danses creades al llarg de 30 anys, com El Carnestoltes d’Andorra, La Farandola, La Festa Pagesa, etc.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.