La crisi econòmica retarda la renovació del sistema de fred de la pista del Palau de Gel

Tot i que l’auditoria que es va fer fa un any a les instal·lacions del Palau de Gel determinava que diverses parts de l’edifici i el sistema de fred de la pista de gel estan arribant al final de la seva vida útil, les grans inversions hauran d’esperar. El cap d’Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol, ha explicat que per a enguany s’han previst 120.000 euros d’inversió, la mateixa quantitat que el 2012, per fer petites accions per anar mantenint les instal·lacions en condicions, a l’espera de poder fer el canvi estructural potent. Oriol reconeix que, de moment, a causa de la conjuntura econòmica, la inversió, que l’auditoria xifrava en un milió d’euros al llarg de cinc anys, haurà d’esperar. Tot i això, ha assegurat que els últims controls tècnics garanteixen que les instal·lacions es poden anar mantenint en condicions fins que es facin les obres.

El pressupost del Palau de Gel per al 2013 contempla una inversió de 120.000 euros, la mateixa que l’any passat, amb la qual es pretén anar fent petites accions de manteniment de les instal·lacions, a l’espera que es puguin abordar els canvis estructurals grans que fixa l’auditoria d’instal·lacions que es va fer fa un any. L’auditoria determina que després de 24 anys de funcionament, hi ha diverses parts de l’edifici que estan arribant al final de la seva vida útil, i que és necessari fer inversions per valor d’aproximadament un milió d’euros durant els propers cinc anys.

Una de les inversions importants que cal fer durant els propers anys és la renovació del sistema de gas i de refredament de la pista de gel, que s’està quedant obsolet. El cap d’Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol, ha explicat que de moment no hi ha data per tirar endavant aquestes importants reformes, però que les petites accions que s’estan duent a terme garanteixen que la instal·lació es pugui mantenir en condicions fins que les arques del Comú permetin fer front a la inversió.

El que sí que s’ha començat a aplicar són petites mesures per fomentar l’estalvi energètic, tot i que encara no s’ha decidit si es tira endavant una acció important per reduir la despesa energètica, que seria rebaixar el sostre de la piscina perquè es gasti menys en calefacció. Francesc Oriol ha explicat que abans de decidir si es fa, primer cal valorar si amb aquesta reforma es pot aprofitar l’espai que quedaria per poder ubicar-hi algun altre servei o instal·lació.

1 comentari

  1. Doncs, que obrin les portes i ja esta…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES