samper 1

La preocupació pel tema BPA s’estén també a altres col·lectius com el de la gent gran. El representant dels pensionistes al consell d’administració de la CASS mostra el neguit pels fons que la parapública té al banc. Lluís Samper creu que s’hauria de garantir que aquests diners no puguin perdre’s en cas de fallida.

La crisi de BPA preocupa els pensionistes, sobretot pel compte que la parapública té en aquesta entitat financera. Lluís Samper, representant del col·lectiu al consell de la CASS, creu que hi ha una part dels actius, els productes financers, que no corren perill però que s’hauria de garantir per llei que la resta no es podran perdre si s’agreuja la situació del banc.

Lluís Samper, representant pensionistes CASS: “Poden córrer perill si els actius que té la BPA no són suficients per fer front a tots els seus compromisos. Ens diuen que sí, jo puc pensar que és així, però també escolto a la gent que té el neguit que manifesten en aquest sentit i que em sembla molt normal en aquesta situació.”

Samper també ha reiterat que els jubilats porten sis anys amb les pensions congelades i que s’haurien de tornar a apujar. A més, ha dit que s’hauria de revisar la nova llei de la CASS ja que, entre altres coses, els pensionistes perden poder adquisitiu.

Lluís Samper, representant pensionistes CASS: “Govern paga els trienis als funcionaris que havien estat congelats durant un temps, contracta nou personal i la despesa pública continua augmentant. Però en canvi les pensions no s’han tocat.”

Considera que aquesta revisió de la llei de la CASS, que hauria d’englobar més aspectes, s’hauria de fer per consens de totes les forces polítiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada