La crisi de BPA li costa a la banca andorrana 1.500 milions d’euros

Els recursos de clients dels bancs d’Andorra han baixat en el seu conjunt durant els primers tres mesos de la crisi de BPA un 3,2%, segons publica avui El Confidencial. Cal tenir en compte que en conjunt, durant la primera meitat de l’any, aquesta partida del balanç ha pujat un 3,24%, però aquest augment es deu a les pujades que s’havien produït abans de la crisi de BPA, durant els primers tres mesos de 2015.

El descens dels fons d’estalviadors oscil·la des del 4% que va suportar Andbank en aquest trimestre negre per a la banca andorrana, fins a a l’1,9% que va caure la partida de recursos de clients de Crèdit Andorrà. Només Andbank, en aquests tres mesos, va perdre 933 milions dels seus recursos de clients és a dir, gairebé dos terços del total que van perdre les entitats del país.

Els beneficis també s’han rebaixat durant el primer semestre de l’any. Els guanys del conjunt d’aquestes quatre entitats financeres (Crèdit Andorrà, MoraBanc, Andbank i BancSabadell Andorra) han caigut en termes interanuals un 3,23%.  En aquest tema és MoraBanc el que surt pitjor parat. Amb un benefici de 17,9 milions d’euros, aquesta xifra suposa un descens del 19%, segons El Confidencial.

1 comentari

  1. Sigan demorando. Aca estan las consecuencias. Sigan con el silencio sin informar nada. Se van a llevar el sistema andorrano a la quiebra. No esperen nada de este gobierno. Lo mejor seria que ya absorvan los demas bancos al BPA. Caso contrario quebraran todos. Los ahorristas ya no pueden seguir esperando mas. Este gobierno no sabe como comunicar que se equivoco. Que se quedaron con un banco sin justificativo ninguno. PWC no ha encontrado nada al margen de las cuentas judicializadas. Renuncien señores si no saben como darle solucion a los ahorristas honestos. Ya van 7 meses. ¿Que esperan?

Comments are closed.