La Creu Roja vol crear un grup de voluntaris experts en emergències

marc-maestre2La Creu Roja Andorrana busca voluntaris per a casos d’emergències internacionals. Fins ara ha estat complicat de trobar-ne, a causa del perfil específic i la disponibilitat que han de tenir els cooperants. L´objectiu és ara crear un grup reduït, però preparat perquè Andorra pugui col·laborar d´una manera més directa a tot el món.

Catàstrofes com les del tsunami d´Indonèsia el 2004 o el terratrèmol d’Haití el 2010 han comptat amb la col·laboració, in situ, de la Creu Roja Andorrana. En són dos exemples de casos d’emergències internacionals per als quals l´entitat cerca voluntaris. El problema és que, ateses les dimensions del país i el perfil que es demana, es fa difícil de trobar-los.

Segons l´especialista en cooperació Marc Maestre, cal enginyers, metges, infermeres, experts en telecomunicacions o en suport psicològic. A més de domini dels idiomes i disponibilitat, però, sobretot, estar preparats per a situacions d’emergència.

La Creu Roja Andorrana s´encarrega de la formació dels voluntaris. De moment, segons Maestre, se n’ha preparat només dos per a casos d’emergències.

TOTES LES NOTÍCIES