sang

La  tercera campanya de donacions de sang de l’any, organitzada per Creu Roja Andorrana, suposarà la superació d’un miler de donants durant el 2016, ja que cada campanya s’aconsegueixen entre 200 i 300 donacions, i a la marató se’n van realitzar 400. Aquests dilluns i dimarts se celebra la tercera campanya a la sala d’actes del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, i tot i la preocupació de l’organització pel canvi d’ubicació, abans de començar la jornada ja hi havia gent esperant per poder donar. El gerent de la Creu Roja, Sergi Penedès, ha fet una valoració molt positiva de la conscienciació de la ciutadania, ja que cada cop s’uneix més gent, i “marxen enfadats quan no compleixen els requisits per donar”.

Aquests dilluns i dimarts la Creu Roja Andorrana ha organitzat la tercera campanya de donacions de sang a la sala d’actes del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, amb l’objectiu d’aconseguir com en edicions anteriors, entre 200 i 300 extraccions. Aquestes, sumades a les de les anteriors campanyes i a les de la marató que va tenir lloc a l’abril, suposa la superació del miler de donacions en un any. El gerent de la Creu Roja, Sergi Penedès, ha fet una valoració molt positiva, ja que les donacions van en augment perquè la ciutadania està cada cop més conscienciada, i fins i tot “marxen enfadats quan no acompleixen els requisits necessaris per donar”.

Tot i que el canvi d’ubicació era un dels principals reptes, finalment no ha afectat, ja que abans de les onze del matí (hora d’inici de la jornada), ja hi havia gent esperant a la porta i no han deixat de participar en cap moment. Entre trenta i quaranta voluntaris participen aquests dos dies a la campanya per tal d’ajudar en l’organització i informar els donants dels passos a seguir.

Aquesta sang es traslladarà al Banc de Sang i Teixits de Catalunya, des d’on s’organitzarà la seva distribució depenent de la necessitat.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada