sangLa  3a campanya d’extraccions de sang de la Creu Roja, amb el suport d’Assegurprevenció, el Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, el Comú d’Escaldes-Engordany i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, s’ha acabat aquest dimarts 29 de novembre amb les darreres extraccions, arribant a la xifra total de 263.

 La Creu Roja ha valorat molt positivament la resposta obtinguda en aquesta últimacampanya per part de la població, sobretot també després de l’èxit de l’anterior col·lecta, al juliol de 2016, que va aconseguir més de 250 donacions. L’entitat agraeix a tothom la seva participació, ja que el sistema sanitari sempre requereix de disponibilitat de sang, per exemple, per poder fer transfusions en casos d’urgència, com ara accidents o operacions quirúrgiques.

Amb aquestaja són tres les col·lectes de sang que s’han realitzat enguany. A l’abril, la Marató de donants va batre el rècord de donacions en una sola jornada després d’arribar a les 440 i sumar 142 donants nous, que mai abans havien participat en una campanya d’extraccions d’aquestes característiques.

La majoria dels donants d’aquesta última campanya s’han acostat majoritàriament a les tardes durant aquests dos dies (28 i 29 de novembre)al Prat del Roure, nou emplaçament on tenia lloc la recol·lecta. El dia 28 hi va haver 128 donacions, mentre que el dia 29, n’hi va haver 135. A aquestes xifres s’hi sumen un total de 45 oferiments, que són persones que han anat a donar sang però que per diversos motius no ho han pogut fer.

Des de la Creu Roja Andorrana es segueixen realitzant tasques de sensibilització per fidelitzar els que fan aquestes aportacions de mig litre de sang i mitja hora del seu temps, fent honor així al lema de la campanya: ‘Som donants d’alçada‘.

(Text: Creu Roja)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada