El Dia Mundial dels Primers Auxilis – el dissabte 12 de setembre – serà una data de promoció del coneixement dels primers auxilis i de l’habilitat a fer-ne us en qualsevol  part  del  món i alhora  també pretén reconèixer a les persones grans com a actors importants en la nostra societat.

Pel Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, els primers auxilis son molt més que un simple conjunt de tècniques que s’ensenyen. Es tracta d’un acte d’humanitat que permet a voluntaris i comunitats salvar vides, sense cap discriminació. La població local salva el 90 % de les vides quan s’esdevé un desastre, per tot això, les sessions de formació de primers auxilis  es  dirigeixen  a  persones  que  varem ser  testimonis  o  que  poden  arribar  a  ser-ho en un accident o emergència.

El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna insisteix en la necessitat d’incloure la formació en primers auxilis com obligatòria en escoles, llocs de treball, alhora d’obtenir el permís de conduir i, en definitiva, en totes aquelles etapes de la vida en les que els coneixements sobre primers auxilis poden arribar a ajudar-nos a salvar vides.

La Creu Roja Andorrana  contribueix a assolir aquests objectius amb els seus programes de formació en primers auxilis als alumnes de tots els sistemes educatius del país amb els projectes PAPI i RNPA  i formant un gran nombre de treballadors i treballadores de la majoria d’empreses del país.

El dissabte dia 12 de setembre de les 11h a les 18h, la Creu Roja Andorrana s’afegirà a la celebració d’aquesta diada posant disposició a la població una carpa en la zona “Vivand” d’Escaldes-Engordany. Els voluntaris i voluntàries de la nostra entitat divulgaran els primers auxilis pels nostres carrers i animaran a la població d’Andorra a implicar-se directament en aquest gestos tant importants per la nostra vida diària.

 

(Text: Creu Roja Andorrana)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada